Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo boven zo beneden, zo links zo rechts, zo binnen zo buiten.

Was vroeger zwart-wit en goed-slecht lekker duidelijk, want het was of het één, of het ander, sinds de draaiing van de tijd, wat een polariteitenswitch is, is niets meer duidelijk. In het slechte zit goeds en andersom en in het goede bevindt zich ook dat wat slecht is. Dit Bewustzijn groeit nu IN ons en BUITEN ons.

IN ONS

In onszelf kunnen we waarnemen dat in de projectie van de ander die je als kritiek of afwijzing ervaart ook pure liefde en goedbedoeldheid zit. Als je die twee stromen van elkaar kunt onderscheiden dan ben je in staat om de Liefde te ontvangen, in plaats dat je die als kind met het badwater met je afweer mee weggooit. Je bent aan de andere kant ook in staat om in je eigen Liefde en gevende goedbedoeldheid de kramp en contractie te zien van waar angst of een gevoel van tekort(koming) je drijft.
 

BUITEN ONS

Buiten ons, in de buitenwereld, gebeurt nu letterlijk hetzelfde. In de goede berichten die we zien zit non-of des informatie en veel niet kloppendheid, in de slechte berichten bevinden zich ook ware en goede dingen. Goede redenen worden met slechte argumenten of illustraties benadrukt. Binnen de spiritualiteit wordt heel veel onzin verkondigd en doorgegeven als zijnde Waar..
 
Het zal steeds belangrijker worden te leren vertrouwen op je ‘gutfeeling’. Nog voor je argumenten ter beschikking hebt, is in actie komen vanuit ons authentieke gevoel en het vermogen om ons af te stemmen, het grootste goed dat we ter beschikking hebben.
Hoe groter de expansie is die we kunnen maken tussen ons diepste gevoel en onze hoogste intelligentie, hoe groter ons Energie Bewustzijn is voor alles wat daartussen ligt.
 
Het goud en zilveren Licht van ons Hoger Hart, waar we ons steeds meer naar toe bewegen, wat zich steeds meer in ons vormgeeft als onvoorwaardelijke Liefde en Heilige seksualiteit, ofwel pure Levenskracht, laat ons ook de contouren van onze diepste donkerte, angst en bevrorenheid zien en Ervaren. Daar waar we trauma hebben, zowel in onszelf als in het collectieve veld.
Het is een stretch die we maken, die steeds groter wordt, waardoor je op een gegeven moment bent gedwongen naar de overkant te springen, een keuze te maken, om anders niet verscheurd te worden door een spagaat in jezelf.
 
Oude Tijd:
We ervaren duister vanuit onbewustheid = vrouwelijk Overgave en Chaos
De vrouwelijke polariteiten in ons vertegenwoordigen ons diepste onbewuste gevoel
 
Nieuwe Tijd:
We ervaren Licht vanuit BewustZijn = mannelijk Bewustzijn en Focus
De mannelijke polariteiten in ons vertegenwoordigen onze hoogste intelligentie en gedachten
 
Hè? Mannelijk Tijdperk? Ik dacht juist vrouwelijk!
 
Wat verwarrend is dat het gevoelsmatig lijkt alsof we een vrouwelijk Tijdperk zijn in gegaan. Vooral door het ervaren van de schaduwkant van het patriarch:
De mannelijke macht dat al het vrouwelijke controleert en onderdrukt.
Ons intuïtieve gevoel klopt, omdat we ons nu Bewust worden van ons diepste gevoelsstromen, dat wat eerst onbewust was. Vanuit het mannelijke Ervaren we nu het vrouwelijke. Vanuit ons Bewustzijn Ervaren we nu steeds meer wat eerst onbewust in het duister was. Juist door het door die schaduw heen gaan kom je bij het Licht, staat alles IN het Licht.
 
Vanuit onze Hoogste Intelligentie en de Focus, de mannelijke polariteiten die zich nu steeds meer Bewust worden, varen we ook steeds meer een koers gericht op dat wie we werkelijk zijn, omdat we steeds meer Ervaren wie we werkelijk Zijn:
Een Mannelijk Bewustzijn en een Vrouwelijk Gevoel, als levensvonk samengevat in Onvoorwaardelijke Liefde en Heilige seksualiteit.
 
Uit: IK BEN LICHT Reis Werkboek, derde chakra.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.