Veiligheid

Voor de meeste mensen is veiligheid gekoppeld aan iets externs. Je voelt je pas veilig als je een dak boven je hoofd hebt, met warm water en verwarming, als je geld op de bank hebt dat maandelijks binnenkomt of als je een partner hebt die je verzorgt of beschermt. We hebben aangeleerd gekregen dat een veilig gevoel ontstaat door omstandigheden uit de buitenwereld.
Deze omstandigheden cultiveren we een leven lang. We voelen ons veilig als we een bepaald soort voeding eten, als we onszelf kunnen troosten met genotsmiddelen, als we bepaald soort kleding aan hebben, een bepaalde status en aanzien hebben en een bepaald soort vrienden.
 
Je veilig kunnen voelen gaat heel diep, zonder dat je er van bewust bent dat de behoefte om jezelf veilig te stellen een reflexmatige drijfveer is.
Al onze overlevingsmechanismen zijn er op gericht om onszelf veilig te stellen.
Zo ontdekte ik ooit dat mijn betweterigheid, de enorme behoefte om altijd gelijk te willen hebben en vanuit een ivoren toren te praten -iets wat ik altijd terug kreeg van mensen in een discussie-, volledig het gevolg was van me onveilig voelen. Ik ontdekte dat ik me alleen veilig voelde als ik het overzicht had en boven iedereen stond, want dan had ik een gevoel van ‘controle’! Mijn helicopterview was puur ontstaan vanuit de behoefte om mezelf veilig te stellen door alles te willen weten en verbanden te leggen.
 
Sinds ik dat bij mezelf ontdekte, zie ik steeds duidelijker wat veiligheid eigenlijk is.
Het is menselijkerwijs ‘veilig’ om steeds dezelfde patronen te herhalen die nergens naartoe leiden. Dat noemen we het dagelijkse leven, het blijven herhalen van dezelfde handelingen. Dat doen veel mensen liever dan zichzelf ontwikkelen, of uitdagen.
Zo zie ik ook mensen die om zich ’veilig’ te voelen hun kop in het zand steken en doen alsof er niets aan de hand is, terwijl onze natuurlijke samenleving vernietigd wordt. Het is veilig om te doen alsof dat positieve mindset is. Het is ook veilig om in een slachtofferpositie te blijven, als je dat gewend bent.
Het voordeel daarvan is dat je niets hoeft te ondernemen. Dat je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen over jezelf of over de situatie waar in je in zit.
 
De ander heeft immers altijd de schuld. De ander is altijd de oorzaak.
De waarheid kan zo’n onveilig gevoel geven dat het veiliger is een ander voor gek uit te maken dan datgene onder ogen te zien wat vervelend is of pijn doet. Wat je niet kunt geloven omdat het anders wel heel slecht zou zijn allemaal en dat kan natuurlijk niet. Connecties zien en daarmee de samenhang der delen benoemen, wordt tegenwoordig als waardeloze complottheorieën weggeschoffeerd. Is dat onveilig voor die onwetend intelligentie afwijzen of is dat onveilig voor de wetenden die afgewezen worden? Wappies zijn de mensen die onze samenleving onveilig maken wordt gezegd. Zo worden mensen genoemd die nadenken, onderzoek doen en verbanden leggen. Is dat dan veilig?
 
Natuurlijk is het steeds minder kunnen en mogen en het steeds meer protocolmatig moeten en gestuurd worden naar een systeem van totale digitale controle niet iets wat mensen zelf willen. Maar omdat ze al zoveel gewend zijn, passen ze zich aan.
Omdat ze niet de kwade opzet erachter kunnen zien, kunnen ze zich er niets bij voorstellen. Als mensen zich veilig voelen in het opvolgen van regels en het blind gehoorzamen aan autoriteiten, omdat ze graag willen deugen en daar hun veiligheid aan ontlenen, dan is in het regelgareel blijven, hoe absurd deze ook wordt, dat wat ze probleemloos blijven doen.
Zodra je de televisie aanzet of een krant openslaat is de boodschap: Dit is uw realiteit: We leven in een angsthel!
 
Als we de realiteit aannemen die de buitenwereld ons voorspiegelt, worden we eigenlijk in alle chakra’s in onze levenskracht uitgehold en met angst geïmpregneerd. Iedere dag weer. Ons bestaansrecht wordt aangevallen, onze lichamelijke integriteit is niet meer vanzelfsprekend, onze voortplanting wordt bedreigd, onze identiteit wordt ons ontnomen, we worden al generaties lang misleid in wie we zijn en wat we kunnen en worden nu op grote schaal vergiftigd. Degenen die dit niet geloven, geloven dit niet omdat het onveilig is om dit te geloven. Maar voor degenen die zien en weten zijn degenen die dit niet willen zien of geloven weer heel onveilig. Want zij laten deze situatie voortduren door er mee toe te stemmen. Dus hoe stellen wij onszelf veilig?
Wat is veiligheid en wanneer zijn we veilig?
 
De transitie van de oude tijd naar de Nieuwe Tijd is een transformatie in ons Bewustzijn van de externe buitenwereld naar onze interne binnenwereld.
Zodra we inzien dat veiligheid een gevoel is dat uit onszelf komt, wat wij zelf reguleren, voelen we ons niet alleen veiliger binnen welke omstandigheid of situatie dan ook, maar creëren we daar ook een nieuwe buitenwereld realiteit mee.
 
Als we leren onszelf veilig te voelen in onszelf, op basis van de energie die in ons stroomt, de gronding en overgave die we ervaren en de diepe ademhaling in onszelf, wordt de buitenwereld een steeds grotere illusie waar je niet in mee kunt gaan, omdat de bodem onder je voeten te stevig is. Je kracht te sterk en je visie te helder.
 
Op het gebied van veiligheid staat ons nog veel te wachten en zullen we nog veel te verduren krijgen. De buitenwereld zal je steeds onveiliger doen laten voelen.
 
De grote vraag is daarom: Waar ontleen jij je veiligheid aan?
 
Hoe creëer jij jouw veiligheid?
 
PS 1 Het plaatje is oorspronkelijk van Wayne Dyer, er horen nog handen onder die het kindje in de lucht gooien, maar die heb ik eraf geknipt: De tekst en foto is geweldig, want ze geven het natuurlijke vertrouwen en vreugde aan die we ervaren als we ons veilig voelen.
 
PS 2 Meer info over Energie Bewustzijn, De Nieuwe Tijd, of het IK BEN LICHT Veld, kijk op tuffie.tv

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.