Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trauma Heling: Contradictio in terminis

De laatste jaren ontvouwt zich steeds meer in ons Bewustzijn wat trauma met ons doet als we het niet verwerken. Als we bv. plotseling in de steek worden gelaten zijn we niet alleen verdrietig over dat we verlaten zijn, voelen we ons eenzaam en zijn we daarna bang dat we weer zullen worden verlaten; We gaan vanuit die angst onszelf preventief beschermen om niet weer te zullen worden verlaten. Door bijvoorbeeld ons hart te sluiten en een muur op te trekken zodat niemand meer binnen mag komen. Dat zijn menselijke reacties.
Hoe langer het trauma geleden is, hoe minder we nog weten dat dit preventieve gedrag eigenlijk een response is, een reactie op pijn. Als we heel klein waren tijdens het trauma zijn we het al helemaal niet Bewust dat we ons permanent in een reactie op trauma bevinden.
 
Steeds meer mensen worden zich -gelukkig- steeds meer Bewust wat de gevolgen zijn op latere leeftijd van de imprints die ontstaan door geleden trauma. Helemaal als ze in onze vroege jeugd hebben plaats gevonden.
Als we trauma hebben ervaren wat niet Bewust is geweest, zit jaren daarna in onze volwassenheid niet zozeer de geleden pijn en kwetsuur zelf in de weg, maar vooral onze eigen overlevingsreactie erop: De conclusie die we als kind hebben getrokken naar aanleiding van die toen ervaren pijn en het gedrag wat we door die conclusie ontwikkeld hebben. Iets wat we steeds weer bevestigd zien in de buitenwereld.
 
We horen vaak over het ‘helen’ van trauma. Letterlijk gezien kan dat niet. Heelheid is heelheid en trauma is trauma. Binnen Heelheid kan er geen trauma zijn en binnen trauma kan er geen Heelheid zijn. Trauma betekent stuk, pijn, kapot, vernietigd, alles wat juist geen Heelheid is. Wat we helen, feitelijk gezien, is onze overlevingsreactie óp het trauma, dat daarna ontstaan is, ons preventieve gedrag, dat de Energie heeft doen stollen, stoppen met stromen en ons heeft geblokkeerd. Die blokkades verdwijnen, de Energie gaat weer stromen, onze hardheid smelt en we komen weer in ons hart. Dat ervaren we als Heelheid. Maar dat is het niet. Het is de bevrijding die we ervaren na alles wat zo lang heeft vastgezeten. Alsof je na een dag lang lopen en staan eindelijk je knellende schoenen uit mag doen.
Het trauma zelf is een litteken dat nooit weg gaat en nooit geheeld kan worden. Het kan alleen minder erg worden naarmate de tijd verstrijkt en gaat een steeds minder belangrijke plaats innemen omdat zonder overlevingsreacties, de blokkades, in ontspanning, in stromende Energie, pijn over het algemeen goed te hanteren is. Als ons pijnlichaam wordt aangetrild of als iemand in de wond gaat zitten wroeten komt de pijn van het oorspronkelijke trauma net zo hard weer terug. Die wond kan nooit weg en zal fysiek nooit over gaan.
 
Healing is niet het wegkrijgen van trauma, of de pijn wegnemen. Healing is eerder leren leven met de oorspronkelijke pijn, deze accepteren en je richten op dat wat wel Heel is in jou. Je zielstalent, je zielsmissie. Dan kom je weer uit bij de Heelheid die we in oorsprong Zijn, maar dan met de kwaliteit van precies dit verwerkte deel. Energie Bewust Zijn is de Heelheid zien die we altijd waren met de gewondheid en niet meer heelheid in zich, maar nog altijd Heel vanuit het oorspronkelijke Licht en de Liefde die we altijd al waren, want die essentie in ons kan nooit kapot.
 
In Bewustzijn begint zich steeds meer een duidelijker en genuanceerder beeld af te tekenen van hoe trauma zich energetisch verhoudt tot de Eenheid en Heelheid die we zijn zodra we geboren worden. Pure Licht en Liefde, in fysieke vorm op Aarde.
Baby’s hebben al karma vast liggen in hun DNA, het weefgetouw van onze sterren. Het trauma staat al vast, is ooit ergens anders al ervaren en wordt in dit leven net zo lang herhaald totdat er Bewustzijn op komt, dan is het karma vrij.
Vanuit Eenheid en Heelheid, maar met die bepaalde trilling aan Ervaringen in het DNA, onze bedrading, begint er een nieuwe fysieke Ervaringstocht op Aarde vanaf onze conceptie; de verbinding met de materie. Zodra we vanaf deze conceptie trauma ervaren, worden we gevormd door het beeld van ons trauma.
 
Door Yin ervaren we Yang. Zonder Yin geen Yang. Met andere woorden: Door het ervaren en doorwerken en verwerken van trauma gaat niet ons trauma over of weg, maar komen we uit bij de Heelheid die we in oorsprong waren, alleen dan met de kwaliteit van precies dit specifiek getraumatiseerde deel. Onze unieke vorm en verschijning.
 
De reden dat we straks als Godenmensen over duizenden jaren geen trauma meer zullen ervaren en een totaal andere bedrading zullen krijgen, is omdat als eenmaal al ons karma is geheeld, zowel individueel als collectief, we niet meer door de ogen van ons trauma zullen kijken en ervaren, maar vanuit ons zielspotentieel en kosmische structuur. Door onze lage trilling kunnen wij nu alleen Bewust Zijn door ons fysieke gevoel.
Trauma is nu nog ons referentiekader. Eenheid en Heelheid heeft geen beeld, dat is wat het is, zonder vorm of verschijning. Om mens te kunnen zijn in fysieke vorm, hebben we nu nog trauma nodig om het gehele spectrum van Yin en Yang in onszelf te kunnen ervaren.
 
Uit: IK BEN LICHT Chakra 3, Ons Ziels DNA en ego programmatuur
 
Illustratie: Bory Art, 2021 https://www.instagram.com/bory_art/

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.