Search
Close this search box.

Transformatie: Voor iedereen?

Een quote van Boeddha schijnt te zijn geweest: “Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg”. Voor mij geldt dat voor alles. Er is geen weg naar gezondheid, gezondheid IS de weg. Er is geen weg naar Liefde, Liefde IS de weg. Er is geen weg naar verlichting, want verlichting IS de weg. Zodra je weet dat je een verlicht wezen bent, loop je het pad van het verlichte wezen. Er is geen weg naar Overvloed, Overvloed IS de weg. Zodra jij je Bewust bent dat je Overvloed bent, BEN jij Overvloed. Zodra je weet dat alles Bewust Zijn is, IS Bewust Zijn de weg.
Ik ontmoet al jaren regelmatig mensen- dit jaar waren het er een stuk of vijf- die volledig ‘Aan’ gaan op de Energie van de Nieuwe Tijd. Iemand resoneert op wat ik zeg, voelt van binnenuit dat het helemaal klopt, want de eeuwige vonk gaat aan en zo komt die persoon wekenlang terecht in een rollercoaster van kwartjes die vallen en opent zich in een sneltreinvaart het hele potentieel. Een diep gevoel van ‘Dit ben ik’.
Plotseling stuit die persoon op weerstand in iets. Meestal ben ik de reden.
 
Met iets wat ik zeg, doe of verkondig is die persoon het niet eens. En dan gaat het broeien. Vanaf dat moment bouwt er zich langzaam iets op, wat niet meer goed voelt.
 
Dat ‘iets’ is een reflectie van zowel het potentieel als de schaduwkant zoals ik die waarneem. De beide uiteinden van het Ervaringsspectrum. Zowel in het collectief als in het individu. Ik benoem wat mensen in hun volste en maximale potentieel zijn en ik benoem dat waarmee ze zichzelf het meeste weghouden.
 
Het eerste ligt gevoelig, want dat is wat je jezelf nooit hebt toegestaan. Het tweede kan regelrecht bedreigend zijn en als kritiek ervaren worden. Want dat is waar je jezelf altijd mee hebt beschermd. Je overlevingsstrategie. Als blinde schaduwvlekken worden benoemd terwijl tegelijkertijd het potentieel wordt geroemd, wordt er zo’n grote expansie gemaakt in het Bewustzijn dat er aan beide kanten van alles wordt aangetrild.
 
Aan de positieve Yang kant zijn dat herinneringen van beschavingen waarin we Godenmensen zijn, beschikking hebben over de hoogste intelligentie en waarin alles heilig is, inclusief wijzelf. Dat geeft een enorme Boost en Bevestiging in Zelfvertrouwen en eigenwaarde. Tegelijkertijd gaat aan de negatieve Yin kant ook het karma, de pijn die zich levenslang herhaalt meevibreren en als deze wond niet gezien (h)erkend en geheeld wordt, ontstaat er frictie.
 
In het transformatieproces worden dader- en schaduwstukken geraakt, omdat het karma is wat boven komt, dat herhaald wordt. Dit geeft een onmiskenbaar gevoel van: “Wegwezen bij degene die dit veroorzaakt. Dit is niet goed voor mij”. Van de pijn weg gaan is wat we doen vanaf het moment dat we pijn Ervaren. Het is een biologische reflex, die alleen maar met Bewust Zijn te helen is. De hoogste Liefdestrilling in ons mogelijk.
 
Als de situatie zich voordoet dat iemand het niet met me eens is in wat ik waarneem, zeg ik meestal: ‘Dat kan helaas niet”. Om in navolging van Cruijff te zeggen: Ik heb altijd gelijk, behalve als ik me vergis. Dat klinkt tamelijk onuitstaanbaar als je een conflict hebt en je mij ziet als de oorzaak van jouw conflict.
Maar in Energie Bewust Zijn vergis ik me niet. En jij ook niet, als je Energie Bewust bent. Dat is nou net het mooie van Energie Bewust Zijn en waarom ik graag wil dat jij ook Energie Bewust bent. En niet vanuit je overlevingstrategie en triggers reageert.
 
Er is Eén Waarheid en samen zijn we daarin Eén. Als we het alleen daar al mee eens zijn, hoeven we alleen maar te ontspannen en objectief en onbevangen te ontvangen om zo samen af te stemmen. Dan is er geen strijd over wie er wel of niet gelijk heeft, dan vind je met elkaar de goede golflengte. Zoals een radiozender zich afstemt op een bepaalde radiogolf. Zie het als twee radio’s die zich op dezelfde golflengte afstemmen. Die golflengte is de eeuwige Waarheid in ons allemaal, dat wat voor iedereen geldt. Datgene wat voor iedereen verschilt, dat zijn de interpretaties, de persoonlijke Ervaringen. Maar binnen onze persoonlijke mening, visie en Ervaringen hebben we allemaal Eén waarheid die voor iedereen hetzelfde is. Op die radiogolf ben ik afgestemd.
 
Voor mij klinkt daarom als iemand het niet eens is met Energie Bewust Zijn hetzelfde als “Ja maar Tuffie, een appel bestaat niet, ik ben het gewoon niet met je eens dat appels bestaan”.
 
Ik weet nog steeds niet hoe ik kan uitleggen dat (Energie) Bewust Zijn niet iets is wat ‘ik’ zie, dat het niet MIJN pad is of mijn visie of aannames zelfs over iets of iemand, maar dat er maar één Waarheid is, namelijk die van (Energie) Bewust Zijn ! Wanneer ik dat zeg wordt dat helemaal gezien als de bewijsdrang van mijn grote ego en met dat laatste wordt meestal het contact definitief verbroken; De persoon in kwestie voelt zich daardoor bevestigd in dat ik niet oké en goeroevaardig ben en haakt af. Meestal vanuit een gevoel heel sterk en krachtig te zijn en trots erop voor zichzelf te kiezen in plaats van voor ‘mij.’
 
Ik zie en voel dat als een terugtrekken in de eigen oude ‘veiligheid’. Als een soort elastiek dat terug schiet.
Toch is het zo. Er is geen pad naar jezelf of iets als een eigen pad. Er is een collectief pad, dat is waar we allemaal vandaan komen en naartoe gaan. Van onbewust naar Bewust, Van duister naar Licht. Van karma naar potentieel.
 
Onvermijdelijk maken we in deze Transitietijd een 180 graden draai in onszelf in alles. Binnen die draai van buiten naar binnen is er alleen maar de expressie van een Zelf. In jouw geval Jouzelf.
Energie Bewust Zijn is niets anders dan jezelf inpluggen op je eigen, verlichte Zelf, de Energie van je ziel. Energie Bewustzijn is het openen van jou zelf en iedereen die daar Nee tegen zegt, zegt Nee tegen zichzelf. Niet tegen mij.
 
Waar ik blij mee ben is dat ik als persoon steeds minder belangrijk zal zijn in dat wat we hebben te doen en dat mensen steeds minder mijn persoonlijkheid zien in dat wat ik verkondig en daar op reageren. Ik ben blij dat steeds meer mensen de universele waarheid kunnen voelen in zichzelf. Gelukkig komen er nu steeds meer mensen bij, die verankerd raken in zichzelf. Dat zijn de ambassadeurs van de Nieuwe Tijd. Energie Bewust Zijn doet het helemaal zelf.
Energie Bewust Zijn bevrijdt de mensheid van de illusie vast te zitten in een 3D matrix. Er is geen weg naar Energie Bewust Zijn.
Energie Bewust Zijn IS de weg. Voor iedereen…

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.