Zoek
Sluit dit zoekvak.

Therapie overbodig?

‘Weer een goed stukje’, gaf een collega-vriendin me terug. Interessant, wat je allemaal uitlegt over de chakra ontwikkeling in deel 7. ‘Maar dat je dan zegt dat Energie Bewustzijn alle therapie overbodig maakt daar knap ik dan op af. Hoezo overbodig? Ik doe al mijn hele leven heel veel verschillende soorten therapie, ik ben therapeut en ik ben er alleen maar beter van geworden, net als mijn cliënten, dus zouden we daar dan mee moeten stoppen om alleen nog maar Energie Bewust te Zijn?”

“Eh… nee”, antwoordde ik. “En sorry als ik je die indruk heb gegeven, Ik ben juist vóór therapie! En voor zoveel mogelijk verschillende soorten therapie; Lichaamsgerichte therapie, emotioneel gerichte therapie, gedragstherapie, multidimensionele therapie, systemische therapie, healingvormen, er juist zoveel moois gaande nu!, Zoveel nieuwe therapievormen die geweldig zijn… Energie reageert overal op, dus hoe meer je doet, hoe meer er in beweging komt en kan transformeren.”

Wat ik bedoelde is: Vroeger, in de oude tijd, was therapie bedoeld om uit te vinden wat er ‘mis’ met je was. Daar ging je pas heen als je gestrand was in of met iets. Veel therapeuten en coaches die iets gestudeerd hebben, denken dat hetgeen wat zij gestudeerd hebben, datgene is wat tot alle antwoorden leidt en daarmee dé oplossing is voor alle problemen. Terwijl als je Energie Bewust bent, zie je wat het probleem is en welke therapievorm er voor nodig is om wat voor soort beweging in welk (Ervarings)gebied te krijgen. Therapie is dus nooit een antwoord of de oplossing voor een probleem, maar eerder een noodzakelijke schakel om een stukje verder te kunnen komen in het hele helingsproces.
Energie Bewustzijn maakt in feite alle therapie overbodig omdat we niet meer hoeven te zoeken. Alle antwoorden zijn er al, liggen klaar en zijn zichtbaar.

Als je nu blijft zoeken, als therapeut, dan blijf je graven in het onbewuste donker.
Het grote verschil tussen vroeger en nu is dat als we als therapeuten Energie Bewust Zijn, we therapie geven vanuit het antwoord en niet vanuit de vraag.

In die Nieuwe Tijd, waarin alles 180 graden is omgekeerd, is dit de grootste verschuiving in therapie krijgen en geven en gecoached worden: Vanuit Energie Bewust Zijn is alles zo helder, dat veel therapie niet meer nodig is. Als je de relatie ziet tussen je ziekte en je trauma ben je genezen. Als je weet waarom je jezelf altijd in drama of slachtofferschap verliest, is er geen reden meer toe jezelf nog in drama of slachtofferschap te verliezen. Als je je triggers herkent, triggeren ze je niet meer. Dat betekent niet dat we geen begeleiding nodig hebben in onze nieuwe keuzes. Juist wel!

Deze Nieuwe Tijd vraagt om een heel nieuwe aanpak. Vandaar dat wij Nieuwe Tijds Coaches opleiden: Het betekent niets anders dan dat coaches en therapeuten Energie Bewust worden en van daaruit leren navigeren.

“Dus ik moet me eigenlijk aanmelden bij je” grapte mijn vriendin. “Ja’ zei ik. Want iedereen die veel gedaan heeft als therapeut en/of coach, vooral diegenen met heel veel jaren ervaring, die denken dat ze er al al zijn en geen scholing meer nodig hebben. Terwijl steeds meer blijkt dat als alles omgedraaid is, het oude niet meer werkt. Daar gaat iederéén uiteindelijk achter komen.”

Energie Bewust Zijn is voor de pioniers die weten dat de Nieuwe Tijd over Energie gaat en niet meer over materie. Iedereen die af leert stemmen op Energie, wat het is en hoe het zich gedraagt- want ALLES is Energie-, is Energie Bewust.
Het komt eigenlijk op het volgende neer: Als de oude tijd over zoeken in het donker gaat en de Nieuwe Tijd over weten in het Licht: Waar kies je dan voor ?

Bij wat voor therapeut wil je dan zijn? Iemand die het net zoals jij ook niet weet en met jou gaat zoeken in het donker, of iemand die in het Licht staat en weet waar jij vandaan komt en heen gaat? Dat is het grote verschil.
Ik weet het wel. <3


https://tuffie.tv/nieuwe-tijds-coaching-opleiding/

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.