Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sacred Yoga

Ik heb mijn hele leven een behoorlijke hekel aan yoga gehad. Een afkeer. Een allergie. Het hoorde ook bij een soort mensen waar ik me van wilde distantieren: het zweverige type, dat alleen maar liefde, licht en vrede predikt wat als spiritual bypass wordt gebruikt, wat betekent dat ze de donkere aardse rauwe kant uit de weg gaan, hun eigen shit niet aankijken, geen persoonlijk proces aan gaan, maar een gedragsmanier aanleren, waarmee een schaduwdeel in zichzelf wordt gecreëerd; iets wat er niet mag zijn: Er bestaat geen negativiteit, geen pijn, geen stress, geen woede.

Een paar jaar geleden, toen ik hot yoga had ontdekt in Amsterdam, wat een soort mix is van detox door heel veel zweten, fitness door intense oefeningen waarmee een flinke bezem door alle chakra’s wordt gehaald, wat ik een heerlijk gevoel vind, ervaarde ik het weer, daar in de studio. Ik vond mezelf aan de balie woedend schreeuwend terug naar een stuk of 10 yogameisjes, die allemaal keurig bemondkapt op hun beurt stonden te wachten. Zelfs in de yogaruimte hielden er een flink aantal de lap op. Hot yoga. 36 graden. Bewegen en ademen. Ik kon het niet meer aanzien. Ik riep: “Waar zijn jullie nou mee bezig, stelletje schapen? Ga je nou echt je eigen natuur geweld aandoen door je aan dit soort onzinnige regels te houden? Je weet toch wel hoe ongezond het is om te ademen door stof? Helemaal als je diep ademt, zoals hier? Waar zijn jullie mee bezig? Juist jullie!” Ze keken me toen allemaal angstig aan alsof ik degene was die gek was geworden. Dat komt er dus van als je altijd alleen maar je best doet goed te zijn en te doen alsof alles altijd goed gaat en je altijd alles positief bekijkt. Dan is er geen ruimte voor innerlijk conflict. Terwijl juist het innerlijk conflict hét ingrediënt is voor een innerlijk proces.

Er zijn mensen die als ze aan de Sacred Yoga Meditation beginnen direct aanlopen tegen klachten. Vorig jaar meldde iemand dat het gevaarlijk voor haar was omdat het duizeligheid en migraine in haar opwekte. Ze stopte er meteen mee. Wat ik zag, is dat ze een conflict had in haar 7e chakra wat voor haar te heftig en confronterend was om op dat moment aan te gaan. Er was iemand die acuut ging hyperventileren. Dat ging over het leven niet durven inademen. Dat verdween na wat persoonlijke begeleiding.

Een paar weken geleden meldde iemand dat ze omdat ze zo zwaar is tegen het volume van haar lichaam aanloopt, dat ze daardoor bijna niets kan en dat dat haar zo verdrietig maakt, dat kon toch niet de bedoeling zijn. Dat is nou juist wel de bedoeling. Door te gaan voelen wat je lichaam je zegt, door te luisteren wat het je vertelt, kom je bij dat deel terecht wat ervoor zorgt dat je te zwaar bent, wat je normaal niet aankijkt waardoor je een bepaald eetpatroon creëert. Als je naar je lichaam luistert dan heb je dat overlevingsmechisme helemaal niet meer nodig. Ik begrijp nu ook waarom ik zelf altijd zo’n hekel aan yoga had: Ik was mijn hele leven zo stijf als een plank en werd veel te veel geconfronteerd met mijn onbewuste bevroren angst als ik die in beweging bracht.

In 2016, toen het me duidelijk werd dat ik in de toekomst jaartrajecten zou gaan geven op basis van Reading en Healing, maar dan helemaal vanuit en gericht op de Nieuwe Tijd, kwam met de download steeds weer mee dat yoga de basis zou zijn. Het drong zich op. Op dat moment, als overtuigd yogahaatster nog, wilde ik er niet aan denken. In 2015 was ik burn out geraakt, in combinatie met een groot post traumatisch stress syndroom. Ik was vier jaar uitgeschakeld.

Toen ik in 2019 naar Amsterdam verhuisde besloot ik mezelf aan te pakken en toch maar hot yoga te gaan doen, vier, vijf keer per week. Het was een commitment aan mezelf. Ik wilde zien wat het deed. Toen gebeurde het wonder: Binnen drie weken was mijn burn-out en posttraumatisch stresssyndroom volledig verdwenen. En een nog groter wonder: Ik was ineens niet meer stijf, maar bleek een superlenig flexibel lichaam te hebben. Ook best bizar: Ik was mijn hele leven te zwaar, maat XL, maar ben nu al vijf jaar superslank, maat 36. Ik heb hetzelfde gewicht als toen ik twintig was na jarenlang streng diëten. De PTSS komt heel af en toe terug als ik te lange tijd te vermoeid ben of teveel stress heb, maar ik heb verder nooit meer het burn-out gevoel van die veel te zware ballast en gebrek aan energie gehad als toen. Ik heb aan den lijve ondervonden waarom yoga de basis is voor een gezonde en uitgebalanceerde levensstijl.

De hot yoga had echter beperkingen. Het is een veredeld soort fitness. Je voelt je er kerngezond en beresterk door, maar ik miste als healer de connectie met de chakra’s. Daarom ging ik in 2019 in Portugal een maand een Teacher Training Tantra Yoga doen. Dat was eigenlijk een nog grotere deceptie.

Ik leerde, op een lerarenopleiding notabene, een aantal zaken die energetisch echt niet correct zijn. Toen ik dat de leraar terug gaf, zei hij dat hij eeuwenoud gedachtegoed doorgeeft en niet aan de waarde daarvan twijfelde. Niet bereid om te horen wat ik zei. En daar gaat het dus mis. Als je zelf niet nadenkt en innerlijk voelt, maar slaafs volgt, net als de mondkap, geef je zonder het te weten chakra’s op verkeerde plaatsen door en wordt de essentie van yoga verkracht zoals yoga juist niet bedoeld is. Een voorbeeld daarvan is dat in de regels staat dat yogi ‘s het celibaat moeten naleven. Energetisch zorgt onthouding van seks voor onderdrukking van seksuele energie, kijk wat er in de kerken gebeurt, al die geestelijken vergrijpen zich aan kinderen, die onderdrukte energie moet namelijk wel ergens heen.

Wat er eigenlijk bedoeld wordt van oorsprong, is dat als de energie stroomt, wat yoga opwekt, dan komt er seksuele energie vrij. Het is de bedoeling dat je die vrij laat stromen, dus hoe seksueler je bent, hoe meer levensenergie je ter beschikking krijgt. Alleen met een ejaculatieorgasme raak je die in één keer weer kwijt. In de tantra is het de kunst om wel seksueel te zijn, maar niet klaar te komen. Zo bouw je een enorme hoeveelheid aan levensenergie op. Dat is dus een 180 graden andere interpretatie dan een regime van onthouding.

Sinds die opleiding in combinatie met wat ik sindsdien te weten ben gekomen welke krachten de wereld in handen hebben en wat ze voor ogen hebben en hoe lang al, zie ik steeds meer en vaker hoeveel misleiding er al decennia wordt verspreid op spiritueel gebied. Wat er onjuist wordt doorgegeven waardoor de plank wordt misgeslagen en zo aan de essentie wordt voorbijgegaan. En al deze valse informatie wordt zoet doorgegeven door lieve, goedbedoelende, keurig en in blind vertrouwen regels opvolgende mensen. Zo ongelofelijk zonde.

In mijn Sacred Yoga Meditation sessies maken we verbinding met aarde en kosmos en alignen we onszelf, we kalibreren onszelf als energieveld als het ware, waardoor we ons gegrond en verlicht voelen en we oefenen een ontspannen buikademhaling. Dan bewegen we 20 minuten en de laatste 20 minuten is een geleide chakrameditatie met iedere keer een Healing topic op basis van de Wet van Aantrekking. Deze combinatie is voor mij de perfecte mix van alles doen waardoor je je de hele dag geweldig voelt, in 1 uur, met blijvend effect. Sinds ik Sacred Yoga Meditation doorgeef, voel ik me in balans, gelukkig, blij en vrij. Heel.

Ik vraag me af of er yoga teachers zijn, die zich in mijn verhaal herkennen. Of er anderen zijn die eenzelfde soort ontwikkeling hebben doorgemaakt en ook iets hebben ontwikkeld, dat onder de noemer Sacred Yoga samengevat zou kunnen worden: Yoga teruggebracht tot de essentie waar yoga oorspronkelijk voor bedoeld is. Dat je vanuit een eigen achtergrond en ervaring tot eenzelfde soort conclusie bent gekomen en het anders bent gaan doen. Ik heb tijdens mijn opleiding herinneringen gehad uit andere beschavingen waarin er zoveel meer mogelijk was met yoga dan wij weten, ook op het gebied van ademhalingstechnieken: Ik vraag me af of er teachers zijn die ook uit het veld van universele kennis zijn gaan tappen? Ik droom ervan om een Sacred Yoga kanaal te starten met gelijkgestemde zielen. Laat het me weten als jij daar ook van droomt.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.