Zoek
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijk proces

Gisteren werd ik op mijn werk, omdat ik zei ‘dat kan helaas niet’, door iemand woedend een achterlijke idioot genoemd, met als dreiging ’Ik zorg ervoor dat jij hier volgend jaar vertrekt en dat er over jou gesproken wordt, dat mensen gaan klagen over jou!’ Toen ik thuis kwam opende ik mijn mail en las: ‘Goed om je heen kijken deze dagen, want niet alleen God gaat je straffen’ en in een volgende stond: ‘Bloed aan jullie handen kankerdebielen’. Dat mailde het neefje van mijn Nieuwe Tijds Coach in opleiding Sandra, die woensdag na een ziekbed van zes weken is overleden. Ik had een mail met mooie foto van haar gestuurd naar de groep, inclusief haar eigen mailadres. Het is de groep waarmee we bij haar waren twee weken geleden voor een bijzondere Healingceremonie.

Om de situatie te beschrijven: Een Sylvia Millecam achtig verhaal: Iemand met kanker die niet de reguliere weg wil bewandelen en het dan uiteindelijk toch niet redt, waardoor de familie op tilt slaat en vervolgens iedereen uit de alternatieve sector die haar in haar proces heeft bijgestaan, als schuldige aanwijst voor haar dood. Dat ze met chemo’s anderhalf jaar eerder dood zou zijn geweest doet er kennelijk niet toe en dat iedere patiënt €300.000 oplevert vanaf diagnose tot aan dood, wat een standaard ingezet verdienmodel is in plaats van dat er gekeken wordt naar de persoonlijke oorzaak en fysieke constitutie van iedere patiënt, (bv kan iemand een chemokuur wel aan?) wat iemand echt nodig heeft, is kennelijk ook niet heel belangrijk.

Sandra, tenger en kwetsbaar, wist van zichzelf dat ze een chemotraject niet zou overleven. Ik heb heel veel respect gehad voor de toewijding waarmee zij voor het leven heeft gekozen, de mindsets die daar bij horen en de wegen die ze daarbij voor zichzelf heeft bewandeld. Maar haar familie denkt daar dus heel anders over. Dat lieten ze me op deze manier weten.

En daar gaat het om. Omdat ik zoveel agressie op me af krijg al mijn hele leven, dacht ik gisteren: Houdt dit nou nooit op? Nee, het lijkt de laatste jaren steeds erger te worden. Het lijkt heel normaal om meteen iemand voor rotte vis uit te maken als er iets je niet bevalt of teveel confronteert. Mensen worden steeds agressiever. En mijn aura steeds lichter. Dat wekt nog meer agressie op bij dat wat zich in het duister bevindt.
 
Maar er is wel wat veranderd dit jaar. En dat is mijn eigen houding. Daar waar ik voorheen ineen kromp van ellende, me afgewezen en niet goed genoeg voelde en vervolgens gepantserd vol het gevecht aanging, omdat ik het beeld over mij wilde herstellen wat iemand had, omdat ik het zo onrechtvaardig vond en me geweld aangedaan voelde, zie ik nu vooral datgene wat er in mij gezien wordt bij de ander zelf, waar zo agressief op wordt gereageerd. Daardoor zie ik dat die reactie niet over mij gaat maar over hun eigen onbewuste gedrag en onderliggende onbewuste pijn. Die door mij wordt getriggerd.
 
Ik vond wat er gezegd werd gisteren zowel verbaal als geschreven best heftig, maar omdat mijn Energie stroomt en ik in niets reactief ben, kleven die woorden en energie niet in mij aan als waarheid. Dat is nieuw en dat heeft 2023 mij gebracht: Ik hoef niet meer te reageren en ik blijf helemaal heel, ondanks dat een ander mij kapot probeert te maken met zijn oordeel. Als iemand mij een achterlijke idioot vindt dan gaat het vooral over dat gevoel en dat wat hij ziet en niet over mij. Het is een rustgevend en gegrond gevoel, waar ik heel blij mee en dankbaar voor ben. Ik heb me in het voorjaar van dit jaar heel diep verraden gevoeld bij het beëindigen van een vriendschap en samenwerking, maar ik heb daardoor kunnen zien dat wat iemand ziet in mij, volledig over zichzelf gaat, wat iets is wat in zichzelf niet aan gegaan wordt. Ik ben de reflectie. De aanjager. Dat is mijn zielstaak.
 
Dit gevoel is het cadeau van de transformatieprocessen die we doorlopen. Ik begeleid nu sinds 2019 het 12 stappen Transformatiejaartraject de IK BEN LICHT Reis en dit jaar was voor mijzelf verreweg het meest diepgaande en confronterende jaar van allemaal.
 
Ik heb de afgelopen twee maanden drie mooie vrouwen van min of meer mijn leeftijd verloren in mijn leven, wat me extra confronteert met de dood. Daarom ga ik 2024 omdopen tot het jaar dat mijn boeken uitkwamen. Ik ga niet langer meer wachten. Ik heb besloten van het boek dat ik in 2020 in vijf maanden schreef en vervolgens drie jaar liet liggen, nu drie delen te maken.
 
Minder agressie veroorzaakt door onbewustheid, meer Heling door Energie Bewustzijn. Ik ben er helemaal klaar voor.
 

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.