Search
Close this search box.

Over de Niet toevalligheid van het Bestaan: Onze laagste trilling

Denk jij dat als je plotseling lijdt aan een long- een oog of een blaasontsteking, hartaanval of kanker, dat dit toevallig is en jij slachtoffer bent van een noodlottig toeval? Of zie jij de ziekte als een fysieke reactie van je lichaam op iets? Een proces dat aangestuurd is door verschillende factoren? Zie jij ziekte als puur toeval en vette pech of als een gevolg van een bepaalde periode waarin je het zwaar hebt gehad, door je grenzen bent gegaan of te veel in weerstand en vanuit te weinig zelfliefde hebt geleefd?

Hoe we over ziekten denken, verandert steeds. Er is tegenwoordig een nieuwe stroming, de Germaanse Geneeskunde genaamd, die er vanuit gaat dat ziekte in feite geen ziekte is, maar een herstelperiode na een periode van het ervaren van shock en stress. Dat idee is helemaal niet zo onlogisch. Het betekent alleen, als we zo radicaal anders leren denken over onszelf en onze levensprocessen, we wel eeuwenlang verkeerd gedacht en gehandeld hebben als we ziek werden. En zijn we dan dom gehouden of misschien zelfs misleid? Want als ziekte een natuurlijk levensproces is, waarom leren we dan niet dat als we rust nemen en contempleren over ons eigen Hoe en Waarom, we kunnen zien waarom onze ziekte het resultaat is van dat wat we zelf hebben gecreëerd? Waarom leren we dan niet dat we daarmee we ons zelfgenezend vermogen versnellen, stimuleren en activeren omdat we met begrip en overzicht ons systeem in rust brengen? Waarom leren we dan niet ons zelfgenezend vermogen koesteren en eren in plaats van die te ontkennen?

Een reguliere arts kijkt alleen naar de pathologie. De relatie tussen de klacht en wat is aangeleerd over de fysieke anatomie en de menselijke psyche. Met andere woorden: Met iedere plek of functie in het lichaam kunnen een aantal dingen mis zijn, al die verschijnselen hebben eigen symptomen en al die symptomen leiden naar een vervolgstap: medicatie of operatie. Hoe goed de reguliere geneeskunde ook is op het gebied van acute behandeling, diagnostiek en technisch vernuft – ik heb zelf een titanium oogkas uit een 3D printer, joehoe- het is wel jammer dat een patiënt in de reguliere hoek vanuit deze invalshoek nooit inzicht krijgt in eigen functioneren. Patiënten blijven in dit systeem onbewust van zichzelf en hun eigen levensproces en daarbij altijd afhankelijk van een arts die voor hen bepaalt wat de diagnose en het bijbehorend genezingstraject is.

Een complementair, holistisch arts of natuurgeneeskundige, als ook acupuncturisten, homeopaten en orthomoleculaire artsen, kijken allemaal in een bredere zin naar de relatie tussen de plek of functie in het lichaam en andere factoren. Door de relatie te leggen met voeding, omgeving, relatie, crisis en trauma e.d ontstaat een rijker spectrum aan zichtbaar wordende oorzaken, waardoor een patiënt een veel groter inzicht krijgt in eigen fysiologisch functioneren. Zelfs als ontstekingen zijn veroorzaakt door externe factoren zoals bacteriën, viri of vaccinatieschade, is altijd de onderlaag van onderdrukte boosheid ergens in het systeem binnen het chakra gebied- het Energetisch Ervaringscentrum- de onderliggende oorzaak. Bv. blaasontsteking betekent letterlijk pissig zijn, longontsteking is het leven onderdrukken en oog-en oorontsteking gaat over niet willen zien of horen.

In de Nieuwe Tijd leren artsen naast het holistisch/complementaire ook Energetisch kijken. Dit betekent dat ze de relatie kunnen zien tussen bijvoorbeeld kanker en gestagneerde Energie in een chakra, wat onuitgewerkt karma kan zijn, een thema dat in een vorig leven niet is opgelost, of thema’s die in de familiesystemen spelen.
Het genezingsspectrum wordt nog groter, als alle ingrediënten die wij hebben meegenomen die ons uniek maken kunnen worden onderzocht.
Ons lijden wordt ook veel minder als we het grotere plaatje kunnen zien van ons hele wezen. Dan hebben we veel eerder vrede met natuurlijke levensprocessen zoals verdriet, ziekten en dood, zaken die we nu als drama ervaren en hebben leren zien vanuit een kunstmatige programmering dat pijn niet goed is en zo snel mogelijk verholpen moet worden.

Als niets toeval is, zijn alle ziekten tot in de bron te herleiden. Als de oorzaak van de ziekte tot in de bron gevonden is, heeft de ziekte geen reden meer om zich te manifesteren, omdat ziekte juist het gevolg was van deze onbewuste levensstroom.

In de Nieuwe Tijd leren artsen patiënten vanuit verschillende lagen en aspecten naar naar zichzelf te kijken, kijken Energetisch mee en zoeken dan daarbij de juiste therapievorm.

 1. Trigger: De acute reden die de klacht veroorzaakt- als deze er is.
 2. Analyse pathologie: Welke klacht, waar anatomisch in het lichaam?
  Wat betekent ontsteking? Wat betekent kanker? Wat betekent een chronische ziekte?
 3. Analyse Energie pathologie: Wat is de relatie tussen chakra en klacht?
  • 3A. Papa-mama niveau: Welke gedachten en overtuigingen zijn onbewust in ingesleten in de vroege jeugd? Is er een relatie te zien tussen de Energetische locatie van de klacht en die imprint? Welke trauma’s hebben plaatsgevonden?
  • 3B. Volwassen niveau: Waar is de patiënt door de grenzen/reserves gegaan? Waar en waarom zit de patiënt in overlevingsreflexen en leeft deze niet helemaal voluit? Welke stappen worden genomen en welke niet?
  • 3C. Geestelijk niveau: Waar houdt de patiënt zichzelf tegen voluit te leven, te spelen en zichzelf helemaal te Zijn en zichzelf te uiten? Hoe kan iemand zichzelf weer terugvinden?

 

Door verbanden te leggen tussen de Ervaringsrealiteiten van de chakra’s, ofwel onze Energiecentra waar onze gedachten en gevoelens Energie doorheen zenden en ontvangen zodat Bewustzijn zichzelf fysiek kan Ervaren, wordt alles duidelijk.
Als je momenteel lijdt aan long- een oog of een blaasontsteking, hartaanval of kanker, gun jezelf dan eens de rust van de contemplatie. Sta jezelf toe het verband te zien tussen deze situatie en alles wat daaraan vooraf ging: Het is het begin van je genezing.

Uit: IK BEN LICHT ReisGids. Chakra 1. Onze constitutionele constitutie

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.