Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Tijdsgenezing

In deze blog ter lering en vermaak eens twee video’s bijgevoegd:

Een aflevering van Super Nanny, waar haar hulp wordt ingeroepen door twee tienermeisjes die zich gevangen voelen in hun leven. (Link: https://www.youtube.com/watch?v=UssmVSSlk9Q)

En een gesproken video van dr. Felix van der Wissel, een wakkere huisarts, die pleit voor een meer holistische kijk op onze gezondheid en dan met name hoe belangrijk het is dat er verband wordt gelegd tussen onverwerkt trauma en (latere) ziektebeelden. (link: https://www.facebook.com/felix.vanderwissel/videos/260045759980537 )

Deze laatste video had ik al gedeeld onder vermelding van ‘goed verhaal’ (want dat is het) maar daar doe ik dr. Felix’ standpunt mee te kort, bovendien werd de video nauwelijks geliked op mijn tijdlijn. Vandaar dat ik hem nog een keer onder de aandacht breng, maar nu anders aangevlogen. Ik vind het belangrijk dat mensen deze boodschap horen, want hij is één van de eerste en weinige artsen van een straks steeds groter wordende groep Nieuwe Tijds genezers die op een heel andere wijze geneeskunde gaan uitvoeren dan ze vanuit het oude systeem als programmering aangeleerd hebben gekregen.

De video van Super Nanny illustreert prachtig hoe trauma en lichamelijke klachten zich tot elkaar verhouden. Veel mensen denken dat trauma betekent dat je vroeger mishandeld moet zijn geweest of dat je een zwaar ongeluk hebt gehad. Dat is echter meer letseltrauma. Psychisch trauma ontstaat heel simpel door geen aandacht krijgen, of juist teveel als in heel veel controle, dat je mooie kanten nooit benadrukt worden maar steeds datgene wat je niet goed doet, dat je constant een afwezige ouder hebt, of deze nou wel of niet thuis is waardoor je de boodschap krijgt en daarmee de imprint: Ik ben niet belangrijk, ik heb geen waarde, ik doe er niet toe.
Feitelijk is dit geestelijk letsel. Deuken in onze eigenwaarde die inslijten, waardoor we deze als normaal gaan ervaren.
In de aflevering van Super Nanny zie je hoe klein, nietig en ongelukkig je wordt als je onderworpen wordt aan een regime, daar niet voor beloond wordt maar alleen voortdurend op wordt bekritiseerd en hoe uitgeput je raakt en je je levenskracht verliest als je niets meer kan doen wat jij fijn vindt maar alleen maar geleefd wordt door instructies en opdrachten.
 
Ergens halverwege- en dat is de reden dat ik deze twee video’s aan elkaar verbind- houdt Super Nanny een evaluatie waarin het gezin op een rij staat opgesteld.
In een discussie over het functioneren van zijn dochters bekritiseert vader de oudste dochter die net heeft verteld dat zij van het gezin het meeste doet aan de was opvouwen. In plaats van dat te waarderen ontkent hij dat en zegt dat ze dat helemaal niet doet, dat ze juist nooit haar best doet of iets over heeft voor het gezin (iets dergelijks). Vervolgens valt het meisje flauw, iets wat Super Nanny al eerder heeft geconstateerd, dat het met dat kind fysiek niet goed gaat. Te zwak en te grauw. Omdat het meisje flauw valt, racen de ouders als een Razende Roeland met haar naar de huisartsenpost. Daar- dat vertelt het verhaal niet maar dat verzin ik er nu vast heel waarheidsgetrouw bij, krijgt ze medicatie, zoiets als valium om de stress die het meisje ervaart even te reduceren en het centraal zenuwstelsel even te kunnen laten ontspannen. Zo doen artsen dat, want dat is de diagnose: het meisje lijdt aan teveel stress. Zover komen ze nog wel met elkaar.
 
Even de film opnieuw afgespeeld: het meisje krijgt kortsluiting in haar hoofd omdat de vader haar gaslight en downsized: Hij projecteert zijn hele onverwerkte jeugd op zijn dochters en herhaalt zijn eigen geschiedenis en rent dan naar een huisarts om te vragen wat er met zijn dochter aan de hand is? Om haar vervolgens daardoor nog de bevestiging erbij te geven dat ZIJ ziek is en medicatie nodig heeft ?
In feite reageert zijn dochter heel gezond op het ongezonde regime waarin zij gedwongen is te leven en de mate van kritiek die ze daarin krijgt. Dat meisje heeft bevestiging nodig dat zij mag zijn wie zij is en dat ze wat ze doet met de beste intenties doet en hoe geweldig dat is! Stimulans! Het meisje heeft nodig dat ze gezien wordt in wie zij is en wat zij nodig heeft.
Dat is de diagnose èn het medicijn.
 
Dr. Felix legt in zijn video uit hoe belangrijk het is om te kijken naar je eigen trauma als je een ziektebeeld of klachten hebt die na allerlei onderzoeken niet gediagnosticeerd kunnen worden als een ziekte of defect.
Van pathologie-diagnose-medicatie zullen artsen steeds meer gaan overschakelen naar opereren vanuit een veel groter geheel aan complementaire kennis.
De anamnese zal in de toekomst steeds meer vanuit Energie Bewustzijn plaatsvinden. Maag? Derde chakra, autoriteits issues.
Tweede chakra, Buik. Darmen: Het niet kunnen verteren van emotionele blokkades, baarmoeder: Het niet kunnen voelen van emotionele blokkades. Enzovoort. Dat leidt zoveel sneller naar de juiste behandelaar. Geen medicatie meer nodig, alleen bekwame coaches en therapeuten die begeleiden in Bewust maken, inzicht krijgen en helen.
 
Dat dat meisje flauw viel betekent een kortsluiting in de hersenen, 7e chakra, kruin, verbinding met haar Bron, in combinatie van het eerste chakra, want de benen vielen uit, wat gaat over bestaansrecht en basisveiligheid.
Het is zo ongelofelijk logisch om te zien wat er gebeurt als je Energie Bewust bent, dat je niet meer begrijpt waarom mensen naar een huisartsenpost racen om daar aan een buitenstaander te gaan vragen wat er met zichzelf aan de hand is. Om daar dan ook nog pilletjes voor te krijgen. Totaal onlogisch. Toch?
 
Foto: Karl Magnuson

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.