Zoek
Sluit dit zoekvak.

Manifestatie en counter manifestatie

De reden dat de Wet van Aantrekking.voor de meeste mensen niet werkt, is vanwege de onbewuste blokkades die zich onder de gewenste manifestatie bevinden. Aantrekking of Magnetisme ontstaat wanneer de trilling van het gevoel hetzelfde is als de trilling van de gedachten. Gedachten zijn Electrisch. Gevoel is magnetisch. Twee dezelfde trillingen samen veroorzaken een harmonische inductie, het samen één worden. Als gedachten en gevoel samen komen spreken we van 'Realiteit'. Dat wat je ervaart als Realiteit.

Het is heel simpel. Bv: Je wilt geld manifesteren omdat je iedere maand tekort komt.
“Ik heb tekort” kan je met je gedachten makkelijk vervangen door “Ik heb genoeg”. Die gedachte geeft een andere trilling. Namelijk van die ‘Ik heb genoeg”.
Maar hoe zit het met je gevoel? Tussen denken en voelen zit meestal een wereld van verschil. Gevoelens hebben geen Bewustzijn. We kunnen wel Bewustzijn hebben over ons gevoel. Daar zit de sleutel.
Op het moment dat je zegt: ‘Ik heb genoeg” terwijl je hebt gecreëerd dat je niet genoeg hebt, komen alle gevoelens naar boven die te maken hebben met niet genoeg hebben, niet genoeg zijn en alle gevoelens daaronder die dat weer veroorzaken.

Het thema: “Niet genoeg” is een tweede chakra trauma, wat betekent dat deze in het tweede levensjaar is geëtst. Vanaf ons tweede jaar hebben we nog nauwelijks een vocabulaire ter beschikking om aan te geven wat we voelen, wat betekent dat tekort en de gevoelens van tekort zo diep ingesleten zijn, dat ze onderdeel zijn van jouw karakterstructuren, wat betekent dat ze onbewust zijn, reflexmatig en dat ze jou automatisch leiden naar een bepaalde perceptie en pijnreactie.
Als je tegen jezelf zegt: “Ik heb genoeg” tril je daarmee onbewust je pijnlichaam aan dat juist de ervaring heeft van niet genoeg hebben. Of zelfs niet goed genoeg zijn, omdat dat weer de conclusie is van het 3e chakra in de ontwikkeling van het derde jaar op de ervaring die je hebt gehad in de ontwikkeling van het 2e chakra.
De gedachte ‘Ik heb genoeg’ leidt hiermee naar de oorspronkelijke ervaring’ ik ben of heb niet genoeg. Daarmee ontstaat er een countermanifestatie: De trilling van de gedachte is tegenovergesteld aan de trilling van het gevoel.

Gevoelens van ‘ik heb tekort’ transformeren naar ‘ik heb genoeg’ betekent dat je eerst naar de pijn van het tekort hebt te gaan, wat er voor gezorgd heeft dat je een tekort hebt gekregen. Dat vergt soms therapie of coaching. Iemand die jou de juiste vragen stelt om je met je onbewuste gevoelens, je blinde vlek, in contact te brengen die voor de countermanifestatie zorgen.
Door iedere dag Sacred Yoga Meditation te doen op verschillende thema’s, leer je jezelf van binnenuit kennen. Door iedere dag een chakrascan te doen en te voelen wat zich in deze lagen aan oude ervaringen bevindt, door deze te leren herkennen en nog beter, iedere dag in jezelf te healen, krijg je een steeds beter beeld van wat er in jouw jeugd is ingeëtst aan overtuigingen. Daardoor word je je oorspronkelijke gevoel steeds meer Bewust en ben je in staat woorden te geven aan je diepste gevoelens. Zodra er Bewustzijn zit op je diepste gevoelens kun je een nieuwe sturing geven aan je gedachten en gevoelens.

Door naar je innerlijke kind te luisteren, naar wat deze voelt en nodig heeft, kan je deze vanuit je volwassen Bewustzijn bevestiging geven. Vanuit deze nieuwe ontspanning manifesteer je wat je denkt, in plaats van dat je vanuit je onbewuste gevoel en blokkades nog meer tekort manifesteert.

Uit: IK BEN LICHT Werkboek, derde chakra

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.