Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je innerlijke antenne goed afstemmen nu!

Deze volle maan van maart brengt een hele intense energie met zich mee, die krachtige veranderingen in werking gaat zetten. Of je het nu wilt of niet en of je het je nu Bewust bent of niet. We zitten op aarde in een collectief proces en dit is een Tijd van ontwrichtende chaos waar niemand persoonlijk aan ontkomt.

Het is daarom belangrijk om in het hier en het nu te blijven, als in het oog van de storm. Te focussen op jezelf, op je eigen persoonlijke en heilige doelen, je behoeftes en plan, zonder je te laten afleiden door wat dan ook in de buitenwereld. En daarbij jezelf goed te voeden als in schoon en geen toxische ruis op de lijn of afleiding te veroorzaken of er zelfs op te reageren. Zo blijf je goed afgestemd op het geheel en kan je jezelf dragen (containen) als je aanvallende Energie ervaart. Overal waar je je aan verbindt en overal waar je iets in stopt of een aandeel in hebt, bepaalt niet alleen jouw trilling, maar trilt ook het veld om je heen aan en vice versa.

Het is belangrijk om te weten en te (leren) gaan voelen dat we persoonlijk gedragen worden in ons collectief groeiende Lichtveld. Wat we aandacht geven groeit en waar we op focussen bloeit. Alles wat we aan Zelfliefde en schaduwwerk in onszelf investeren, investeren we ook voor het collectief. Alles wat wij voor onszelf persoonlijk doen, heeft als Energie effect op het geheel.

Het wordt nu noodzakelijk om te leren herkennen wat we in onszelf nog vanuit de Oude Tijd Energie hebben ingezet in ons leven en dat aan de Nieuwe Tijd te verbinden. Anders gezegd: Gaan zien wat ons dwars zit. Ofwel overlevingsstrategieën tackelen, Karma helen zodat we kunnen gaan leven in alle vreugde en de extatische volheid wat het leven is.

Een groot deel van het collectieve veld blijft waar het is, in de Oude Tijd.  

In de Oude Tijd zit geen beweging meer. De Oude Tijd, ook wel 3D realiteit genoemd, is een illusoir negatief geladen/donker/zwaar mens-en wereldbeeld dat steeds verder zal afbreken en uiteindelijk vervangen wordt door een helder, positief geladen/Verlicht/Kosmisch Godenmensbeeld. Vanaf de Tijdskanteling ontwaakt Bewustzijn in zichzelf. Het onbewuste duister dat in zichzelf Licht wordt. Precies op dezelfde manier zoals de nacht overgaat in dag.
Doordat de kanteling van de Tijd nu voorbij is, groeit het collectieve Lichtveld steeds sneller en sterker. Zichtbaar en voelbaar voor wie zich daar op afstemt en zich ermee verbindt. Daardoor lijkt de discrepantie tussen het oude en het nieuwe, tussen de leugen en de waarheid, het onbewuste en het Bewuste, steeds groter te worden. 

Dat kan betekenen dat je soms het gevoel hebt je in een geestelijke spagaat te bevinden. Dat je mensen die je liefhebt of waar je voorheen goed mee om kon gaan, niet meer kan vinden in hun denken. Het verschil in trilling is te groot.
Als je het gevoel hebt te zijn vastgelopen, te gespannen te zijn, te onzeker, of te moe en passief, te veel in afweer of te vermijdend en uitstellend, is de sleutel steeds weer terugkeren naar jezelf. Jouw ademhaling. Jouw hartslag. Jouw behoefte. Jouw verlangen. Er is niets anders belangrijker dan dat. Je eigen hart en de verbinding met de Bron. Breidt dat uit als Energie en meer en vaker. Dat zijn je nieuwe bouwstenen.

Het is daarom in deze fase belangrijk nu een plan te maken voor jezelf als je dat nog niet hebt. En je er ook aan te houden. 

Een plan op basis van: Wie ben ik? Wat heb ik nodig? Wat wil ik? Met wat kan mijn Grootsheid//Liefde/Licht dienen voor het collectief?
Als er een concreet plan is, zijn er automatisch stappen. Dan kan de Energie gefocussed gericht worden. En kan jij tot actie overgaan.

Om het veranderen van slechte gewoontes naar goede gewoontes makkelijker te maken, houden we een paar keer per jaar challenges. 

Niet door de slechte gewoontes af te leren, maar om een aantal goede gewoontes aan te nemen. Door heel gefocust even drie weken lang schoon te eten en verse groene smoothies te drinken, yoga te doen en te mediteren en te genieten van de natuur, wordt alles wat je wil veranderen veel makkelijker en vanzelfsprekender.

Het duurt 3 dagen om te wennen aan het idee van een nieuwe gewoonte, het duurt 3 weken om aan een nieuwe gewoonte gewend te raken en 3 maanden voordat deze gewoonte in je identiteit (ik Ben) is ingesleten.

Als jouw doel is om te stoppen met roken, dan stop je niet met roken, want dat is de realiteit van een roker die zichzelf iets moet onthouden en dat is per definitie zwaar en moeilijk, maar je neemt de realiteit van een niet roker aan (Het bestaat niet) en vervolgens voer je jouw plan uit gebaseerd op 3 dagen, 3 weken, 3 maanden. Je doet wat je doet om te komen waar je wilt komen. Het is een simpel recept.
Maar als je het doet merk je dat je instant en constant Verlichting ervaart. Als eenmaal het besluit genomen is, zit je in een andere modus en kost het geen enkele moeite meer. Het is dus zaak om een besluit te nemen! Jouw beslissing stuurt de Energie. 

Als je soms het gevoel hebt dat het leven niet te sturen valt, dat het voorbij gaat terwijl je andere dingen plant, dat je van het concert des levens geen program hebt, dan klopt dat, omdat we zowel uit Licht/Bewustzijn/Gedachten bestaan, als Duister/Onbewustzijn/Gevoel. 

Het betekent dat zowel iets ons overkomt als dat we alles in het leven zelf sturen. De kunst is om dat wat ons overkomt te zien als ons eigen onbewuste duister dat ons aanstuurt. Want als we dat in het Licht brengen zijn we de regisseur van ons leven.

 

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.