Zoek
Sluit dit zoekvak.

Intentie

Eén van de grootste veranderingen in de transitie van de oude Tijd naar de Nieuwe Tijd zoals we dat in de praktijk ervaren, is het verschil in Energie Bewust Zijn. In de oude Tijd realiteit, waar onbewustheid regeert, maakt het hoofd vanuit het aardse allerlei afwegingen van voors en tegens, om zo tot een beslissing te komen. Vaak is een dilemma een innerlijk gevecht tussen gevoel (het hart willen volgen) en verstand (verstandig willen zijn). Als we ons aangevallen voelen, of getriggerd worden, wordt ons gevoel en verstand geleid door afweer, aangestuurd door onze overlevingsstrategieën. Die fluisteren ons in dat we gevoelsmatig en verstandigerwijs de beste beslissing nemen, terwijl wat we doen feitelijk, een onszelf wegtrekken van de situatie is, om onszelf veilig te stellen. In de oude tijd is uit verbinding gaan als een situatie oncomfortabel wordt een logisch gevolg van niet Bewust zijn en door angst en overleving geleid worden. Dat noemen we dan ook nog met trots 'voor onze mening uitkomen' 'voor onszelf opkomen' en ‘grenzen stellen’.
In de Nieuwe Tijd, waar Bewustzijn Bewust is, worden we geleid door de ziel die stuurt. Het hoofd wordt niet gebruikt om te bedenken of iets goed of slecht voor ons zou zijn, want dat weet onze ziel al, we gebruiken ons hoofd om het de opdracht te geven onze plannen in het aardse uit te voeren.
Dit gebeurt door middel van intenties. Door Bewust onze intentie te zetten voor dat wat we willen manifesteren, creëren we onze eigen realiteit.
 
Ter vergelijking met de oude tijd:
Daarin is de realiteit een buitenwereld, waarvan wij afhankelijk zijn en die ons zelfs in toenemende mate steeds meer tegenwerkt. Een buitenwereld waarmee we uit verbinding gaan als het moeilijk wordt.
In de oude tijd, vanuit ons duale Bewustzijn, zijn we omdat we niet bewust zijn van de processen in ons en om ons heen, een speelbal van de omstandigheden en het gedrag van anderen. Bevalt dat ons, dan haken we daar op aan, bevalt dat ons niet, dan zijn we weg. De eerste primitieve reflexmatig geconditioneerde reactie die we hebben als we een conflict ervaren is altijd: Het ligt aan de ander. De ander doet mij iets aan. De ander begrijpt mij niet. Ziet mij niet. Geeft me geen ruimte.
In de oude tijd blijft het daarbij, wordt het een welles nietes verschil van mening en gaan we daarover uit verbinding als we niet tot elkaar kunnen komen.
 
Vanuit Eenheidsbewustzijn, omdat er geen buitenwereld is en er geen anderen bestaan, is alles wat we meemaken en iedereen die iets triggert in ons een deel van onszelf. Daar kunnen we niet voor weglopen. Daar kunnen we de verbinding niet mee verbreken. Alles wat ons dwars zit, is iets wat ons zelf tegenhoudt het Licht te zijn wat we zijn. In het Nieuwe verlichte Tijdperk, wat we tien jaar geleden zijn ingegaan, schijnt het Licht IN ons Bewustzijn, daar waar we voorheen duisternis ervoeren.
Dit Licht is nog niet ‘Aan’ in ons collectieve Bewustzijn. Ik noem dat het IK BEN LICHT Veld. Het is feitelijk onze connectie met het Christus Bewustzijn; dat wie wij werkelijk zijn.
De grote transitie die nu gaande is, die in totaal een paar duizend jaar zal duren voor we als mensheid een volledig karma vrije verlichte koers varen gefundeerd op puur zielspotentieel, veroorzaakt dat alles waar wij onszelf niet als Licht ervaren, nu in en aan het Licht komt. Steeds vaker versneld en verhard, waardoor we het gevoel hebben ons op een rollercoaster te bevinden. Ons Energiesysteem wordt van binnenuit geopend in de Nieuwe Tijd. De chakra’s worden van binnenuit aangetrild door Licht. En door conflicten. Wrijving. Vanuit Energie Bewust Zijn zijn we Bewust van de processen in onszelf die aangeraakt worden in relatie tot de ander. We blijven in verbinding met wat er is. Dat is dus heel iets anders dan: Positief blijven, voor je mening opkomen of grenzen aangeven.
Een conflict met een ander is een spiegel voor ons eigen Bewustzijn, zodat we kunnen zien waar we onszelf vastzetten vanuit oude Tijdsprogrammeringen en gestold trauma. Dat is nog niet makkelijk, want dit gaat over schaduwstukken.
 
Precies die blinde vlekgebieden die we niet kennen van onszelf, waar we niet in en aan willen, omdat ze naar en pijnlijk voelen en daardoor oncomfortabel zijn. De beloning die we krijgen als we ze wel aangaan en onder ogen zien, is dat er dan geen schaduw meer is. Geen afweer. Geen bescherming meer nodig. Geen angst. Geen onbewustheid. Geen ruis meer op de lijn.
 
Alles wat we aangaan leidt naar bevrijding en gronding. Naar meer essentie van onszelf. Meer verbinding en meer ‘ziels alignment’.
Doe de NIeuweTijds test voor jezelf: Als jij een conflict hebt met iemand, trek je je dan terug, geef je je grenzen aan en verdedig je je mening? Vind je het belangrijk om voor jezelf op te komen?
Of ga je voelen wat er wordt aangeraakt in jouw pijnlichaam en praat je vanuit verbinding met de ander om zo te kunnen ontdekken waar jouw ziel zich in het onbewuste, gedissocieerde duister bevindt?
Als er een intentie is om heel te zijn, in Liefde en connected te blijven, dan heeft ieder conflict het effect van koper dat wordt opgepoetst: Door wrijving ontstaat glans.
Als die intentie er niet is, wordt wrijving trauma en draagt het bij aan de opbouw van beschermingsmechanismen en nog meer verwijdering.
 
Bewust worden gebeurt niet zomaar. Wakker worden is het gevolg van crisis, iets wat schuurt. De vraag is alleen: Wat dan? Hoe reageer jij? Door welke Energie word jij aangestuurd?

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.