Zoek
Sluit dit zoekvak.

In je kracht staan, hoe dan ?

In je kracht staan is zien waar je op leeg loopt en dan Bewust de keuze te maken het anders te doen. Te kiezen voor dat wat Energie geeft, in plaats van dat wat Energie kost. Dat doen we door de chakra’s heen, maar omdat het derde chakra het Energiecentrum van Actie en programmeren is, de Solar Plexus, de vuurkracht, onze ‘drive’, is dat nu de leider en aanjager om vanuit die daadkracht en Focus nieuwe stappen te gaan maken.
Lichaam: Gezond eten (groenten en fruit, noten en zaden) geeft Energie, ongezond eten kost Energie.
Alles aan genotmiddelen zoals suiker, koffie, tabak, alcohol, drugs maar ook plantmedicijnen kosten Energie, puur natuur, hoe minder belasting voor het lichaam, hoe meer Energie het krijgt.
 
Lichaam en Gevoel: Beweging geeft Energie, geen beweging, kost Energie.
Energie beweegt altijd en je voelt je als Energie geklonterd en vast zit niet lekker. Bewegen, vooral in de natuur, bevrijdt de Energie waardoor het weer kan gaan stromen.
 
Creatieve stimulans: Dansen, zingen, spelen, creatieve en culturele ontwikkeling geven Energie en maken opgewekt en blij. Geen creatieve stimulans maar passief achter beeldschermen zitten kost Energie en maakt dof en somber.
 
Dagelijkse & karakterstructuur: Het 9 tot 5 bestaan en de 40-urige werkweek kosten Energie, doen wat je leuk vindt en wanneer en daar geld voor krijgen geeft Energie. Andere mensen de schuld geven van jouw ongeluk/ongenoegen/ontevredenheid kost ook Energie.
 
Liefde en verbinding: In een relatie zijn vanwege zekerheid of angst om alleen te zijn kost Energie, in zelfreflectie kunnen leven en de ander kunnen zien als een spiegel van jezelf geeft Energie.
 
Zelfexpressie: Je mond houden, geheimen hebben, niet communiceren, iets anders zeggen dat dan je bedoelt of jezelf weg, klein of onbelangrijk houden kost Energie, radicaal Eerlijk en transparant zijn geeft Energie.
 
Intuïtie en zielsbestemming: Jezelf geen waarde geven in wat je ziet, hoort en begrijpt ten aanzien van anderen of je kop in het zand steken kost Energie, naar je gut feeling luisteren, je eigen pad volgen en dat van je hoogste intelligentie geeft Energie
 
Universeel weten: jezelf gevangen houden in een 3Drealiteit, ofwel lichaam, emoties, gedachten als voertuig van menselijk Ervaren kost Energie, jezelf verbinden met je hoogste intelligentie en diepste gevoel, ofwel 13 dimensionaal Bewustzijn, geeft Energie.
 
In Energie Bewustzijn openen wij Tijdlijnen om te kunnen zien wat de uitkomst is van het maken van nieuwe keuzes en zetten van bepaalde stappen ten aanzien van doen wat je altijd al deed. Als je die tijdlijn volgt en bekijkt na een jaar, vijf jaar en tien jaar, dan zijn de uitkomsten zo uitvergroot en niet mis te verstaan duidelijk, dat het niet moeilijk meer is de keuze voor jezelf te maken.
 
In je kracht staan is zien waar je staat binnen alle chakralagen en daar waar je pijnlichaam wordt aangetrild, jezelf toestaan de oorzaak van de trigger te vinden zodat je de oorspronkelijke verwonding kunt helen. Tegelijkertijd is de andere kant van het spectrum van de pijn altijd het geschenk wat je als ziel kunt Ervaren door die verwonding. Je kunt jezelf met meer compassie en empathie Ervaren als je vanuit een groter perspectief kunt zien dat jouw ziel een Ervaring heeft gekozen, die je in contact brengt met de positieve kant, als je de wond in jezelf heelt.
En dan gaat het erom: Wat kies je? Wat wil je Ervaren?
 
Uit: IK BEN LICHT Reis werkboek, chakra 3
 
Foto credit: Bestine design. Etsy

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.