Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoge trillingen, lage trillingen: Energie Bewustzijn

Je hoort vaak dat het belangrijk is om je trilling te verhogen. Als je een hoge trilling hebt dan voel je je helemaal heppiedepeppie en vanuit een lage trilling ervaar je het leven als zwaar kut. Dat is wel waar, maar ook niet.

Eigenlijk kunnen we onze trilling helemaal niet verhogen, want we zijn zelf al in oorsprong de hoogste trilling die er is.
Alleen, ingedaald in de materie, ervaren we een steeds lagere trilling, door onze menselijke Ervaringen.

Als we een negatieve Ervaring hebben en er komt er nog één en daarop nog één, dan zijn dat als bakstenen die in een bootje worden gelegd, waardoor het bootje, als die ervaringen maar doorgaan, op een gegeven moment onvermijdelijk zinkt.

Negativiteit werkt magnetisch, als zwaartekracht. Trekt je omlaag.
Lage trillingen voelen traag, laag en zwaar.
Een te lage trilling stagneert, stopt, maakt passief en neemt je over, daar verdwijn je in. Associëren we met negativiteit, lelijkheid, ziekte en dood.
Dat vinden we niet prettig.

Vandaar dat we vanuit een lage trilling denken dat het leven er beter op wordt als we onze trilling verhogen.

Onze hoge trilling is de trilling van Licht. Elektriciteit. Het tilt je op, voelt positief en in het positiefste geval euforisch. Verliefd. Als we verbonden zijn met onze Lichttrillling, dat wat we van oorsprong zijn, dan staan we ‘aan’. Dan stroomt de Energie.

Als stromende Energie voelen we ons vrij, vrolijk, beweeglijk, vol vertrouwen en authentiek.
Het is daarom heel logisch dat we geneigd zijn te denken dat we vooral positief moeten zijn, positief moeten denken en onze trilling zoveel mogelijk moeten verhogen.

Alleen werkt het juist tegenovergesteld. Het is een paradox. Dat komt door de opbouw van die negatieve Ervaringen. Omdat we allemaal in onze jeugd een vorm of meerdere vormen van trauma hebben meegemaakt, ontwikkelen we als gevolg daarvan de rest van ons leven pijnvermijdend gedrag, als we dat niet Bewust zijn.

Iedere keer dat we weer hetzelfde meemaken in andere situaties met andere personen, maar dezelfde thema’s ervaren, zoals afgewezen worden, verraden worden, gedomineerd worden, niet gezien worden etc. is dat weer een baksteen die ons bootje dieper doet zinken.

Je kan je misschien voorstellen dat als je heel veel trauma hebt ervaren, je echt niet nog meer negativiteit wil ervaren, dus dat je je dan vooral richt op het positieve.

Daarmee wordt je een hond die achter zijn staart aan loopt. Want door op het positieve te richten, vermijd je het negatieve, waardoor deze zichzelf weer in balans brengt en je weer precies dezelfde negativiteit creëert als die je altijd al kende.
Maar dan weer in de vorm van weer een nieuwe baksteen.

Als we moeite gaan doen om positief te zijn en onze trilling te verhogen, dan komt dat voort uit de negatieve trilling zelf.
Door iets niet goed te vinden van jezelf creëer je nog meer van wat je niet goed vindt aan jezelf.

We willen niet in slachtofferschap, lijden, tekort en pijn terechtkomen, maar zien niet dat we door juist dit in onszelf te ontkennen nog meer slachtofferschap, lijden, tekort en pijn creëren. Door de lage trilling te willen vermijden, komen we in de lage trilling terecht. We doen daarmee precies wat we steeds willen vermijden. En daarmee komen we niet uit de negativiteit. Behalve door dan een masker van positiviteit op te zetten, maar dat is niet ons authentieke Licht. Dat is vanuit ontkende negativiteit gemaakte positiviteit. Dat is iets anders.

Door zuiver te eten (80% groenten en fruit en de rest maakt niet uit), yoga en andere sporten te doen, geen alcohol & drugs te gebruiken, veel in de natuur te zijn, je uit te leven in je creatieve talenten en om te gaan met inspirerende mensen, ben je bewust met de hygiëne van je trillingsveld bezig.

Als je al deze zeer sterk hoge trilling activiteiten doet, dan helpt dat wel uiteraard, want je Energieveld blijft helder en gegrond, maar je doet het niet vanuit verbinding omdat je het doet vanuit de gedachte dat jouw trilling te laag is en dus hoger zou moeten.

Daar zit ‘m de paradox. Dat kan niet. Je trilling kan alleen maar omlaag.
Je bent al hoog van nature. Sterker nog: You’re God. Je bent zelf al de hoogste trilling die er is.
Interessanter en effectiever is daarom om jezelf af te vragen:

Waarvan gaat mijn trilling dan omlaag? Eet ik slecht, drink ik teveel, ga ik met toxische mensen om, zit ik in een niet inspirerende omgeving, doe ik dingen die ik niet wil maar dan toch doe of toelaat? Ben ik boos of onderdruk ik mijn boosheid?

Blijf ik in verdriet of negatieve patronen hangen? Ben ik burn-out of uitgeput of altijd moe of depressief?
Van waaruit ontstaat mijn behoefte om maar steeds positief te willen zijn?
En als je heel dapper bent, kan je jezelf afvragen: Welke pijn ligt hieronder, wat is het wat niet gevoeld wil worden?

Als je terug gaat naar het begin van je leven: Wanneer voelde je deze pijn voor het eerst?
Je kunt jezelf tot in de diepte helen door datgene te voelen wat er nooit mocht zijn.
Toelaten als nieuwe kunst. Als een lieve mama voor je nieuwgeboren LichtZelf.

Onze trilling gaat in het algemeen al omlaag door ons lichaam.
Op het moment dat we incarneren kelderen we als een donderslag het onbewuste duister in.
Zitten we als ziel ineens vastgeketend in de materie. Toch zijn we als baby nog een stralend Lichtwezen.
Maar nu komt het.

Als we niet aangeleerd zouden krijgen dat we iets anders zijn, zouden we dat ook blijven.
Als we opgevoed zouden worden als Lichtwezens zouden we dat als volwassene ook zijn.
Maar we komen in een ‘programmed field’ terecht. Een laag trillingsveld, waarin bijna gezonken bootjes onze realiteit bepalen.

Zeggen wie wij zijn en wat wij moeten doen. Zij zijn hun oorspronkelijke Licht kwijt.
Daarom lopen we trauma op en wordt onze negativiteit keer op keer herhaald.

Vervolgens gaat onze trilling nog meer omlaag door ons lichaam.
Op het moment dat we volwassen worden, zijn we een onbewust elektrisch magnetisch trillingsveld, dat als yinyang zichzelf in balans houdt tussen positief en negatief, mannelijk en vrouwelijk.

De sleutel, het geheim van geluk, of toegang tot de Liefde die we zijn, ons eigen Licht, is Bewust zijn.
Bewust zijn is kunnen zijn met wat Is en het daarna een plaats geven. Vanuit de natuurwet dat alles in het universum zijn eigen plaats heeft.

Het enige dat we hoeven te doen is ons eigen Licht te zijn en vandaar uit te kijken naar wat het is dat ons naar beneden wil trekken, aanvalt, pijn doet of negatief maakt. Dat klinkt om bovengenoemde redenen makkelijker dan het is. Toch is het ook niet moeilijk, want we hoeven niets te leren. Alleen maar te herinneren. Weer Aan te gaan.
We zijn Licht. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn.

Want dat is het mooie: Door Bewust te worden dat we Licht zijn, hoe meer we Bewustworden dat we Licht zijn. Hoe meer jij kan zien waar jij jouw negativiteit weghoudt en daarmee ook je eigen Licht, hoe sneller jij weer thuis bent in de Liefde die je altijd was.
Daarmee ben je de hoogste trilling die je kunt zijn.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.