Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe leer je Zelf Liefde ?

Haar huis is al tijden een te grote puinhoop. Ze schaamt zich er voor. Ze wil het opruimen en het graag anders doen, maar ze weet niet hoe. Over de weerstand en paniek die dat oplevert wil ze een coachingssessie. Ze heeft extra therapie gedaan omdat ze hele nare dingen ontdekte over haar jeugd en gaat daardoor steeds beter begrijpen waarom ze niet weet wat Zelfliefde is. Waarom ze slecht eet en waarom ze de laatste jaren in haar huis steeds meer dichtslibt in een steeds grotere puinhoop.
Ze heeft in haar jeugd nooit iets gekregen wat voor háár was. “Alles moest goedkoop en functioneel zijn en het liefst 2e hands. Mijn spullen en troep zijn mijn ankers geworden, mijn houvast. Ze staan voor de emoties die ik vasthou. Dat wat van mij is. Als ik opruim en schoonmaak en mijn woonkamer is netjes voel ik me gewoon onveilig” zegt ze.
 
“Wat zie je om je heen?” Vraag ik. Word je gespiegeld door fijne dingen, mooie dingen, dierbare herinneringen, een bepaalde sfeer?” ‘Nee, het is ongezellig, met oude meubels, een geërfde kast van mijn moeder die niet mijn smaak is en een lelijk kleed dat ik ooit heb gekregen, gordijnen die niet mooi maar wel goedkoop waren”.
“Nogal logisch dat je je dan niet lekker en niet veilig voelt”, zeg ik.
 
Ik vraag haar: Wat is je favoriete kleur? Van welke stijl hou je? Waar voel je je prettig bij? Welke sfeer geeft je een goed gevoel? Ze heeft werkelijk geen idee. Over niets.
Ze heeft niet geleerd hier over na te denken, ze heeft niet geleerd dit belangrijk te vinden. Ze heeft nooit geleerd om voor zichzelf te zorgen, het gezellig te maken en schoonheid in zichzelf te zien, zich ermee te voeden en om zich heen te creëren. Terwijl dat één van de belangrijkste levenspijlers is die er zijn!
Als je basale vaardigheden niet hebt meegekregen van huis uit, wat bij schokkend veel mensen het geval blijkt, op het gebied van eigenwaarde, creativiteit en zelfverzorging, is het belangrijk dat je dit jezelf alsnog leert. Anders blijf je alleen herhalen wat je altijd al deed. We vervangen daarom heel bewust oude imprints door nieuwe.
 
Je leven veranderen lukt alleen maar als je
  • ziet waardoor je in de situatie terecht bent gekomen waarin je je nu bevindt.
  • weet wat het alternatief is waarmee je jezelf op een ander spoor kunt zetten.
  • bereid bent het oude construct te vervangen door een nieuw construct en daar stappen voor te zetten
 
We doen een geleide meditatie: “Stel jezelf voor in je huiskamer. De muren zijn nu wit, maar twee ervan ga je schilderen. We beginnen met rood, donkerrood. Hoe voelt dat?” ’Hmm, dat past bij mijn yoga ruimte op zolder, baarmoeder gevoel’. Mooi.
“Dan nu okergeel met warm oranje, beetje aardeachtig. Hoe voelt dat?” “Oh, wel fijn, rustig en zonnig eigenlijk wel”. “En taupe, beetje bruinig beige?’ ‘Oh gatsie nee, daar krijg ik de rillingen van!” Zo gaan we het hele spectrum van kleuren af en ontdekt ze haar voor-en afkeuren. Ze krijgt zin in een bepaalde kleur blauw op een grote muur.
Dan vraag ik naar de stijl: Landelijk, klassiek, modern, strak of met bloemetjes, wat vind je mooi? Vervolgens naar materialen. Waar hou je van, hout, metaal, stoffen etc.
Langzaam vormt zich een beeld van wat zij fijn en mooi vindt om zichzelf mee te omringen. Haar weerstand tegen opruimen draait daardoor naar een verlangen om het fijn te kunnen hebben bij zichzelf waardoor de focus niet meer ligt op: Mijn huis is een zooi, ik ben niet goed genoeg en daarom moet ik het opruimen. De focus is nu komen te liggen op: Wat past bij mij, wat heb ik nodig, waar voel ik me lekker bij, wat is goed voor mij? Wat vind ik prettig? Waarmee maak ik het gezellig, mooi en fijn?
Ik geef haar aan het einde van de sessie de opdracht een moodboard te maken, om uit woning- en stylingbladen plaatjes te knippen van alles wat ze mooi vindt aan kasten, kleden, gordijnen etc. en daar een collage van te maken, zodat ze ziet wat ze fijn vindt en er aan herinnerd wordt dat ze een eigen smaak heeft.
 
NieuweTijds Coaching
 
Bij iedere IK BEN LICHT Reis horen 12 individuele coachingsessies, omdat sommige oude, diep en karmisch ingesleten issues in je eentje onmogelijk en moeilijk zijn te transformeren. Het is fijn om begeleiding te krijgen in daar waar je jezelf te hard tegen komt, op wat voor manier dan ook.
 
NieuweTijds Coaching is anders dan ‘normale’ Coaching, omdat ons doel is iemand te verbinden met de meest wezenlijke delen van zichzelf: het eigen innerlijke kind, de innerlijke volwassene en de innerlijke Godtrilling (m/v) en van daaruit Bewustzijn in alle chakralagen te openen.
 
NieuweTijds Coaching is een voortdurend (terug) verbinden met je potentieel, want dat verandert alles. Gespiegeld worden met je potentieel geeft eigenwaarde, zelfvertrouwen, rust en inzicht.
Gespiegeld worden met je potentieel confronteert je soms ook met hoe hard je je mooie en bijzondere kanten tegenhoudt, maar over het algemeen is de verbinding met het IK BEN LICHT Veld, ons Hoger Zelf, de grootste aanjager van Zelfliefde die er is.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.