Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe iets gaat is hoe alles gaat.

Eén van de grootste ontdekkingen in mijn levenslange speurtocht naar wat Energie en Bewustzijn is, is dat als we alles tot de essentie terugbrengen, we een fractaal zijn dat opgebouwd is uit fractalen. Dit betekent simpelweg dat hoe iets gaat, is hoe alles gaat, hoe je iets doet is hoe je alles doet, maar ook: Zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten. Dat is het kenmerk van pure Energie. En zo is alles informatie.

Wij mensen bestaan bijvoorbeeld uit een hartslag en ademhaling, maar de kosmos en de aarde zijn ook samen een hartslag en ademhaling. Die eeuwige hartslag en ademhaling zijn met de tijdelijke hartslag en ademhaling verbonden en werken op precies dezelfde manier, vanuit precies dezelfde principes.

Je zou kunnen zeggen dat doordat wij mens zijn en kunnen ervaren, Bewustzijn zichzelf ervaart binnen de materie. Bewustzijn gaat zichzelf binnen de materie ervaren, zodra het incarneert in een fysiek lichaam en doet dat vanuit de hartslag en ademhaling waarin het geboren wordt.

Het zijn altijd de hartslag en ademhaling die reageren op schrik, stress, blijdschap en ontspanning, inspanning en genot.

Onze hartslag en ademhaling zijn onze indicators voor hoe het met ons gaat.

Schrik je? Dan stokt je ademhaling en je hartslag schiet omhoog, in je keel, je voelt je hart kloppen op plaatsen waarvan je niet wist dat het kon. Maak je je zorgen, ben je gestresst? Dan wordt je ademhaling hoog en oppervlakkig en je hartslag ook.
Je voelt je in een contractie, gevangen in een hard pantser. Dit is de situatie waarin Energie nauwelijks meer kan stromen.

Ben je blij? Aan het vrijen, dansen, een sport aan het doen die je fijn vindt, doe je aan yoga, meditatie of aan wandelen in de natuur? Dan reguleren je hartslag en ademhaling zich tot een perfect team om jou de perfecte conditie en vitaliteit te kunnen geven.

Als je wilt ontleden hoe je in elkaar zit en gaat kijken naar wat je belemmert of blokkeert, ontdek je dat dit vaak maar één achterliggende reden heeft. Hoe je iets doet is hoe je alles doet. Dat betekent tegelijkertijd dat als je maar één aspect in je leven verandert, tegelijkertijd alles verandert. Kan je je de kracht voorstellen van de vitaliteit van jouw hartslag en ademhaling als je alle aspecten van je Energiehuishouding in jezelf in balans brengt?

Als je Bewustzijn hebt op waar de Energie niet stroomt maar gestold is en verhard, ontvouwt zich een mogelijkheid om in dat gebied Energie te laten stromen, waardoor wat hard is zacht kan worden en dat wat gewond is kan helen.

Energie reageert overal op. Energie stroomt. Bewustzijn is een gevoelsstroom binnen gedachtenkracht. De ademhaling binnen de hartslag.
Gestolde Energie komt los door te gaan stromen. Energie gaat stromen door aandacht, ademen, aanraking, geluid, beweging. Door maar één iets van al die dingen te doen komt alles al in beweging.
Het hele hologram beweegt daardoor als een kaleidoscoop.

Door één klein veranderingetje aan te brengen in je leven kan je al grote resultaten behalen. Als je besluit een aantal gebieden tegelijk in je leven aan te pakken, dan maak je quantumsprongen in je proces. Helemaal als je een jaar lang niets anders doet. Dan ben je een ander mens. Bijvoorbeeld door je voeding aan te passen, te wandelen en Sacred Yoga te doen val je niet alleen veel af en wordt je vitaal, je krijgt zoveel nieuw zelfvertrouwen en boosting dat je ineens de baan van je dromen hebt gemanifesteerd.

Wonderen gebeuren doorlopend als je er open voor staat.

Alles is Energie. Dat wat jij erin stopt, krijg je ook weer terug!

De vraag is dus: Waar stop jij je Energie in?

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.