Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het 3-6-9 Bewustzijn:

Het 3-6-9 Bewustzijn:

Het kind-volwassen-Bron Bewustzijn,
ofwel, dicht-halfopen-open Bewustzijn
ofwel slapend-sluimerend- ontwaakt Bewustzijn
ofwel vernauwd-duaal-EenheidsBewustzijn

Onze natuurlijke staat

Het 3 Bewustzijn: Happy child, speels en onbevangen
Het 6 Bewustzijn: In balans tussen alle polariteiten, zorgend, mediatend, actief
Het 9 Bewustzijn: In Eenheid, leidend

In getriggerde staat

Het 3 Bewustzijn: aangeraakt in pijnwond kind en karma
Het 6 Bewustzijn: uit balans, niet objectief maar reactief
Het 9 Bewustzijn: afwezig, gewond ego actief

Het 9 Bewustzijn is het Licht en de Liefde die je bent, waardoor je de diepste en donkere gevoelens in jezelf, je grootste pijn en verdriet, kunt dragen.
Het 9 Bewustzijn is de Heelheid die je van meet af aan was en dat deel in jou wat altijd onaangetast blijft, dat deel wat in Eenheid is en Ervaart dat alles goed is.

Het 6 Bewustzijn is degene die de balans opmaakt voor het moment en de situatie waarin je je nu bevindt. De volwassene die verantwoordelijkheid kan nemen en die keuzes kan maken voor het innerlijke kind, door aandacht te hebben voor de staat waarin het zich bevindt, hoe oud het kind is dat aandacht vraagt, wat het nodig heeft en hoe het getroost kan worden en gelukkig kan blijven.
Het 6 Bewustzijn is ook de mediator tussen het onbewuste kind, het 3 Bewustzijn en het 9 EenheidsBewustzijn (of Bron Bewustzijn of Energie Bewustzijn).

Hoe tackle je vanuit je volwassen Bewustzijn je gewonde kindbewustzijn/ego?
Als je in je kindbewustzijn zit, omdat je je aangevallen, boos, gekwetst, vernederd, afgewezen, bekritiseerd, afgewezen voelt of wat je ook aan kramp, knelling en contractie voelt in een bepaalde situatie met bepaalde mensen, wat gewoon bij het leven hoort en wat dus ieder mens overkomt, hoe Bewust je ook bent, dan is het volwassen Bewustzijn de stem in je die zegt: Adem even diep, neem even rust, neem even afstand, zorg even heel goed voor jezelf en geef het even de tijd om even te laten landen.
Er komt altijd een moment dat je weer uit je kindbewustzijn bent en dat je er op een volwassen manier over kunt praten en reflecteren. Dat is de golflengte waarin je in balans bent en weer voelt dat je niet meer in de reactie zit maar in de reflectie.:

Uit: Het IK BEN LICHT Werkboek, derde chakra: Onze structuur

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.