Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grote veranderingen: de verdwijning van muren en maskers. Kan toeval of noodlot bestaan?

Als ALLES Energie is, kan er dan zo iets als lot bestaan? Een ad random aaneenschakelingen van gebeurtenissen? Als alles Energie is, dan is alles ook het gevolg van Energie en hoe deze gestuurd wordt. Daarmee kan niets toeval zijn. Als Alles Energie is, kan er geen noodlot of toeval ontstaan. Wat wij ervaren als noodlot of toeval, is in werkelijkheid een onbewuste sturing uit de diepere lagen van onze eigen Energiestromen. Deze stromen worden gebundeld door de chakra’s, wat de centra van de Ervaring van onze Energie zijn.

Als we als jong kindje in de basis iets niet hebben meegekregen, is onze imprint dat we als volwassene in de basis iets missen. Zonder dat we ons Bewust zijn dat we iets missen of wat we missen, krijgen we gespiegeld uit de buitenwereld wat de reflectie is van deze programmering. Omdat we het van buitenaf ervaren denken we dat het toeval of noodlot is. Er zijn heel veel programmeringen in ons actief door verschillende lagen en mate van conditioneringen en imprint. Als deze wegvallen is het net alsof de muren en maskers van ons af vallen. Alsof je niet meer weet wie je bent en wat jou vormt. Wat wij zien in de buitenwereld en hoe wij deze Ervaren, wordt gevormd door onze programmeringen. We denken dat ons iets overkomt, maar eigenlijk heeft ons onbewuste imprint gezorgd voor een bepaalde sturing van Energie waardoor er bepaalde gevolgen ontstaan. Een domino-effect. Oorzaak en gevolg. Actie Reactie.
Als we te diep zakken in een bepaalde situatie of te ver verstrikt raken in iets of als het elastiek te strak gespannen staat, worden we gedwongen iets anders te doen dan weer dezelfde keuzes te maken dan die we maakten waardoor we in deze situatie terechtkwamen. Meestal is dat het punt om het roer om te gooien.

Door een radicaal andere beslissing te nemen, kan In één keer je leven een radicale wending nemen. Door een nieuwe, totaal andere impuls te geven op basis van een ‘Pippi’ instelling, ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het het wel’, gewoon door iets te gaan doen wat we nog nooit gedaan hebben, of door eens een heel andere beslissing te nemen die we normaal nemen, varen we niet ineens alleen een totaal nieuwe koers, maar geven we ook een grote boost aan het nieuwe, waardoor het oude niet meer dienende snel verdwenen is en er niet meer toe doet. Daar waar het eerst misschien wel jaren, misschien zelfs wel een leven lang in de weg of vast zat en ons tegenhield. Door andere acties te ondernemen zorg je voor andere reacties.

Niets is toevallig, ook ziekte niet. De boeken van Christiane Beerlandt, ‘de sleutel tot Zelfbevrijding’ en ‘het Signalenboek’ zijn mooie encyclopedieën als je de onbewuste oorzaken zoekt van ziekten en ongelukken.
Als je er meerdere leest zie je dat het altijd klopt wat ze zegt en dat ze ook altijd hetzelfde zegt. Alle ziekten en ongelukken zijn een verzwakking in het gedachten/gevoelsssysteem, een reflectie van onze levenskracht en eigenwaarde.
En altijd gerelateerd aan iets heel duidelijks in ons onderbewuste dat er kennelijk klaar voor is zich op deze manier bewust te worden. Het is de Energie die onbewust zo gestuurd is geweest.

Grote veranderingen kunnen zowel een positief als negatief effect hebben. Positief is niet per definitie positief en negatief is niet per definitie negatief. Alle situaties hebben meerdere kanten. Er is geen goed of slecht omdat het slechte je naar het goede kan leiden en het goede je naar het slechte.
Je kan bv. in het ziekenhuis belanden door een ongeluk, maar door het ongeluk kan je misschien wel tot het inzicht komen dat je te overbelast was waardoor je eindelijk besluit je droom te gaan leven. Of de dienstdoende arts blijkt je grote liefde te zijn met wie je levenslang gelukkig wordt. Andersom kan iets wat positief lijkt ook negatief blijken: Bv. je wordt gepromoveerd als professor met superbonussen maar blijkt daarmee levenslang een onmondige slaaf te zijn van een industrie. Of ben je dan eindelijk ineens een rijke en beroemde filmster, blijk je representant te zijn van iets duivels. Daarom bestaan er geen goede of slechte keuzes, er zijn alleen maar consequenties.
Op zielsniveau ervaren we dit met karma. Trauma in onze jeugd is akelig, maar zodra we Bewust zijn hebben op de oorsprong en oorzaak, zijn we weer heel en is juist die Ervaring onze grootste kracht.

De kunst van Energie Bewust Zijn is om te kunnen voelen, welke kant we ook op worden gestuurd, door welke omstandigheden van buitenaf dan ook, welke onderstromen in onszelf hiervoor verantwoordelijk zijn.
Als onze intentie is om Bewust te worden, kunnen we aan de buitenwereld zien hoe onze binnenwereld eraan toe is. Wat we voelen en hoe we over onszelf denken.
Als we Bewust worden hoe conditioneringen en programmeringen onze imprint vormen, vallen de muren om ons heen weg en de maskers af. Die zijn dan niet meer nodig, omdat de Energie stroomt in plaats van dat deze wordt vastgehouden.
Uit: IK BEN LICHT Werkboek. Chakra 3

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.