Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energie Bewust Zijn: Een pijnlijke de-programmering.

Ik heb nog nooit zoveel unsubscribes ontvangen op mijn inspiratiemails als de afgelopen twee weken. Mijn wekelijkse energie update loopt parallel met de IK BEN LICHT Reis, wat een Bewustzijnsontwikkeling is door alle chakra’s. Net begonnen aan een nieuw jaartraject, bevinden we ons nu in het kindbewustzijn van het eerste chakra, wat de realiteitservaring geeft vanuit ons fysieke lichaam, ons jongst aanwezige innerlijke kind en vanuit ons gevoel van allereerst ervaren basisveiligheid en bestaansrecht. Omdat de ontwikkelingsfase van het eerste chakra vanaf de conceptie tot aan ongeveer één jaar is, bevinden zich in deze ervaringsrealiteit onze diepste, onbewuste, woordeloze angsten, die in deze periode zijn ervaren, maar nooit zijn geheeld.

Vanuit dit deel in ons en deze Energie, als deze angsten in het NU worden aangetrild, wordt ons pijnlichaam geactiveerd en reageren we vanuit een Flight, Fight or Freeze response, een automatisch reflex van verstijven, bevriezen, dissociëren of er tegen gaan vechten vanuit weerstand.
Als ik mijn waarnemingen benoem in het collectieve veld en dat wat gaande is in de maatschappij, zijn er altijd mensen die het niet met me eens zijn.

Ik weet dat ik heel arrogant klink als ik zeg dat dat niet kan.
Maar toch kan het niet. Want ik verkondig geen mening, visie of gedachtengoed.
Ik lees Energie. Ik neem waar en benoem. Als ik een appel zie, benoem ik een appel. Ik weet tot het moment van vandaag nooit hoe ik op mensen moet reageren die dan tegen mij zeggen: Appels bestaan niet, ik geloof je niet.
Ik leg ook verbanden in dat wat ik waarneem. Samen vormen die een kloppende structuur, waarbinnen het waargenomene geduid kan worden. Een niet te weerleggen duidelijkheid.

Alles is Energie.
Dus kan je het niet met het ene wel en het andere niet eens zijn.
Daar waar jij schuurt met mijn waarneming, ofwel een response krijgt van je pijnlichaam door iets wat ik zeg, zit iets in jou vast in een programmatuur. Ofwel een aangeleerde programmatuur, ofwel een overleving als reactie op de programmatuur. Meestal allebei. Want waar jij je hebt ontworstelt aan een bepaalde programmatuur, betekent nog niet dat je er vrij van bent. Meestal betekent het dat je je aan de andere kant van de medaille bevindt. Bijvoorbeeld als het regime van school en werk te heftig en intens voor je is, kan je een enorme opluchting ervaren als je met iets wordt gediagnosticeerd waardoor je nooit meer deel hoeft te nemen aan het arbeidsproces. Maar het betekent niet dat je dan vrij bent. Echte vrijheid is namelijk het leven van je volle potentieel en al je talenten, bevrijd van alles wat je in de weg zit je volle potentieel te leven. Natuurlijk is het heerlijk als je je helemaal vrij kan voelen met niets of weinig, want we hebben in principe ook niet veel nodig, maar nog vrijer voel je je als je de overvloed van het leven helemaal in jezelf toe kan laten.

Heel veel van ons vergaarde ‘vrijheden’ zijn het resultaat van ontworsteling, puur door het moeten overleven vanuit een situatie met pijn. Dat zien we als winst, als kracht, als iets wat we voor onszelf hebben bereikt.
Als je twintig jaar lang een partner hebt gehad die bepaalde kenmerken had die je steeds dwars zaten, dan is het menselijk daarna bij een volgende partner, die specifieke kenmerken te vermijden. Maar dat is een vernauwing van de mogelijkheden ten opzichte van de natuurlijke manifestatie vanuit het volle potentieel: ‘Ik trek nu de meest perfecte partner aan die bij mij past’. En daarbij gaat het in Energie Bewustzijn nooit om de ander, maar altijd om waarom jij zo reageert op die kenmerken. Dat komt ergens vandaan.

Als je je programmatuur onder ogen ziet en Bewust wordt wat je heeft gevormd, kan dat behoorlijk pijnlijk zijn. Kan dat je het gevoel geven: Ik geloof het niet, dit kan niet al die tijd hebben bestaan en zo zijn gegaan, of gevoelens van Ik heb het niet goed gedaan, of oh jee wat was ik dom en stom. Vooral dat laatste is zo pijnlijk dat heel veel pijnlichamen daarvan aantrillen en dan maar weg afhaken. Weg zijn ze.

De-programmeren triggert een enorm gevoel van onveiligheid waarin het bestaan zoals je dacht dat het was niet blijkt te zijn zoals je dacht. Het zijn de helden die het in zichzelf aangaan.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.