Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een les in Chakra ontwikkeling

Als we geboren worden, kunnen we onze gevoelens nog niet zelf reguleren. We huilen als we pijn of honger hebben of als we ons heel oncomfortabel voelen, zoals bijvoorbeeld als we teveel kou of geluid ervaren, of een vieze luier hebben. In het eerste stadium van ons leven kunnen we onszelf alleen nog maar zintuiglijk ervaren. Als het in dit stadium van ons leven mis gaat, doordat het bijvoorbeeld niet goed gaat in de relatie van de ouders en daar veel spanning is, de moeder teveel stress heeft of een postnatale depressie of als het kind niet gewenst is, dan voelt de baby onveiligheid in de zintuigelijke ervaring, de totale overgave aan het Zijn, het enige wat de pasgeborene op dat moment ter beschikking heeft.
De baby verkrampt, strekt het lichaampje, trekt zich terug uit het lichaam en gaat geestelijk naar de sfeer waar het vandaan kwam en waar het zich veilig voelde: De dimensies, waar het zich bevond als ziel. Het is niet voor niets, dat is dan de andere kant van de karmische medaille-en niet toevalligerwijs het pad waar je op hebt ingetekend als ziel, dat de meest spirituele en helderziende mensen een groot trauma hebben ergens in de periode in de zwangerschap en na de geboorte.
De eerste zeven jaar van ons leven zijn cruciaal omdat in die jaren de zeven chakra’s worden aangelegd. Chakra’s vormen zich als Energiecentra allemaal een eigen Ervarings Realiteit. Maw: Wat wij ervaren, ervaren we door ons Bewustzijn IN een chakra. Ieder chakra op zich is een Ervarings realiteit en allemaal samen vormen ze wie wij zijn als mens en wat wij Ervaren als geheel.
De Ervarings realiteit van onze chakra’s
Jaar 1- Chakra 1. Lichaam, bestaansrecht en basisveiligheid (1 Energie Ervaring!)
Jaar 2- Chakra 2. Emoties, seksualiteit en creativiteit  (1 Energie Ervaring!)
Jaar 3- Chakra 3. Identiteit en drive 
Jaar 4- Chakra 4. Liefde en verbinding
Jaar 5- Chakra 5. Zielswaarheid en communicatie
Jaar 6- Chakra 6. Intuitie en plaats in de wereld
Jaar 7- Chakra 7. Bronconnectie
Als we kijken naar hoe onze chakra’s zich ontwikkelen in de eerste 7 jaar van ons leven en welke Ervaring daarop wordt gevormd, zien we ook meteen waar het mis gaat in onze maatschappij.
Jaar 1- Chakra 1. Overgave en totale afhankelijkheid
                            Imprint Wat ben ik waard/ Wie Ben Ik
Jaar 2- Chakra 2. Voeding fysiek, emotioneel en mentaal
                            Imprint Wat heb ik nodig
Jaar 3- Chakra 3. Conditionering en vorming gedrag
                            Imprint Wat moet ik doen
Jaar 4- Chakra 4. Normen en waarden
                            Imprint Wat is het leven 
Jaar 5- Chakra 5. Zielsverlangen communiceren
                            Imprint Wat communiceren wij
Jaar 6- Chakra 6. Talenten, karmische gifts & thema’s
                            Imprint Wat is ons plan
Jaar 7- Chakra 7. Bronconnectie, incarnatieverankering (ziel komt samen in mens om vanaf dat moment Zielspad te vervolgen )
        Imprint Ziel volgt Innerlijke leiding
Je kan je voorstellen dat als er in de ontwikkelingsfases van de chakra’s trauma’s ontstaan, er iets in de Ervaring daarna wordt vervormd. Die vervorming vormt een groef in ons weefpatroon, waardoor wij de rest van ons leven die vervorming ervaren.
Als we in balans zijn en redelijk happy is er niet zoveel aan de hand. Maar als er angsten geraakt worden die in Energie lijken op het oorspronkelijke trauma, dan is dit meestal niet Bewust, maar een heel domino effect wordt op gang gebracht door het aantrillen van ons pijnlichaam die daar meteen reflexmatige reacties over heen gooit om zichzelf te beschermen.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.