Search
Close this search box.

Een belangrijke les in chakra’s deel 2: Ons Energie systeem en chakrarealiteit. Wat zijn chakra’s en waarom is het belangrijk die bewust te zijn?

Chakra's- in Sanskriet ‘wiel’, zijn Energiepunten in en op ons lichaam; zenuwvlechten op verschillende plaatsen voor en achter het lichaam, die anderhalve meter in Energie naar buiten uitstralen. Samen vormen ze ons Aura. Ze hebben eigen kleuren, precies die van de regenboog en daarom zijn wij een kleurenspectrum. Chakra's zijn ook golflengtes, Hertzfrequenties die zich op elkaar afstemmen, die met elkaar en van elkaar een geheel maken. Daarom zijn we ook muziek. En tegelijkertijd een dans, want Energie beweegt de hele tijd. Als je een helderziende een tekening laat maken of je maakt een Energetische foto of beter nog video, dan is te zien dat we in feite bestaan uit kleurrijke, dansende Energie.

De Energie van Chakra’s loopt door onze ruggengraat, vanaf boven de kruin in tot aan ons perineum, naar de grond, waar we ‘aarden’, ofwel het contact met de Aarde hebben. We hebben ook hele kleine chakra’s op onze voetzolen en handpalmen die verbonden zijn met de honderden kleine zenuwen daar.

In deze video leg ik alles uit over chakra’s en wat ze doen. >>

Door de draaiende vortexenergie, ontstaat er een holografische projectie die zich verzamelt in de zenuwknopen IN het lichaam. Zo Ervaart Bewustzijn, een eeuwige Energiestroom, zichzelf door de chakra’s, in een menselijk lichaam.

Chakra’s zijn dus de Energiekanalen waardoor wij Ervaren, omdat we Energie Zijn, met een lichaam als voertuig van die Energie. Zonder Energie geen Leven. Het Leven stroomt als het ware door onze chakra’s heen in een voortdurende stroom van zenden en ontvangen, waardoor wij als Energie Bewustzijn een menselijke Ervaring kunnen hebben als Levend mens.

Anders gezegd: Bewustzijn ervaart zichzelf door projectie in een lichaam, als een soort film die af wordt gedraaid op het doek. Via verschillende frequenties, geluidsgolven, precies zoals radiogolven ook worden afgestemd om een zender te bereiken. Op het moment dat de zender is gevonden doordat een bepaalde afstemming dezelfde golflengte bereikt, valt ons gevoel samen met onze gedachten en dan spreken we van een menselijke Ervaring.

Alle chakra’s vertegenwoordigen een Ervaringsgebied door hun eigen specifieke trilling, Hertzfrequentiegolven, waardoor het eeuwige Bewustzijn zichzelf in een Tijdelijk Bewustzijn, in een fysiek leven op Aarde, kan Ervaren.
Bewustzijn wordt als het ware in het Hologram van deze golven geprojecteerd waardoor we een Totaalervaring hebben als Energetisch wezen in een menselijk Lichaam.

We hebben twee Ervaringswerelden, een lage en een hoge, die zich tegelijkertijd samen en over elkaar heen bewegen.
Vanuit de lagere Chakra Realiteit Ervaren we:

1. IK BEN– Lichamelijke fysieke Ervaring (174 Hertz) Stuit

2. IK BEN GEVOEL-Ervaring van Emotie, Creativiteit en Seksualiteit (285 Hertz) Navel

3. IK BEN AAN HET DOEN– Ervaring van Drijfveer, motivatie, handelen (369 Hertz) Solar plexus

Vanuit de Hogere Chakra Realiteit Ervaren we:

4. IK HEB LIEF – Ik Beteken (417 Hertz) Hart

4,5: IK BEN LIEFDE-Oertrilling Aardeveld (432 Hertz)

5 .IK COMMUNICEER (I Express) Zielsportaal (528 Hertz) Keel

6. IK ZIE, HOOR EN BEGRIJP (Intuitie en intelligentie) (639 Hertz) Voorhoofd

7. IK WEET Incarnatieveld (714 Hertz) Kruin

8. IK BEN CHRISTUSMAGDALENA BEWUSTZIJN (825 Hertz) Onder en boven ons. Onvoorwaardelijke Liefde en heilige Seksualiteit (Pure Levenskracht)

9. IK BEN GOD (M/V) Bewustzijn en Overgave, diepste celkern van materie in ons en het Lichtse Licht in ons, plus en min, Yang en Yin, Elektromagnetisch veld (963 Hertz) Diepste gevoel, Hoogste intelligentie als mens Ervaarbaar

Er bevinden zich nog 5 chakra’s tussen de 7 hoofdchakra’s, waarvan ik alleen hier het Hoger Hart heb benoemd.
Meer informatie: IK BEN LICHT REISGids: Chakra Bewustzijn

Alles wat er al tijden en in steeds toenemende staat van stress en verdeeldheid vanuit de buitenwereld ons Energiesysteem binnenkomt, is zo onveilig, dat het als we dat niet Bewust zijn, het ons in de overleving houdt, in een Flight, Fight, Freeze of Fawn modus. Dan stroomt de Energie niet en Ervaren we alleen de lager trillende Chakrealiteit in onszelf en dan ook nog vanuit de donkere, onbewuste kant:

Chakra 1. GEEN IK BEN
Angst, verlamdheid, terugtrekking, niet aanwezig, overleven, tekort
Effect: Ziek, zwak, geen connectie met lichaam

Chakra 2. GEEN IK BEN GEVOEL
Uitschakelen gevoel, seksualiteit en creativiteit, slachtofferschap
Effect: a-seksueel of overseksueel, afhankelijk, verslaafd, afgeleid, schaamte

Chakra 3. GEEN IK BEN AAN HET DOEN
Survival of the fittest, egocentrisme, machtsmisbruik, slavengedrag, dader
Effect: robot, mechanisch, automatische piloot, zombie, ruzie, misleiding

Chakra 4. GEEN LIEFDE
Harteloosheid, hardheid en verraad;
Effect: Eenzaamheid, geïsoleerdheid, oorlog, verdeeldheid, schuld en boete

Als we Energie Bewust zijn Ervaren we onze positieve en negatieve chakrarealiteiten niet alleen Bewust, we hebben ook het gereedschap in handen om ten alle tijden terug te keren naar de Bron (M/V, de eeuwige min en de pluspool) en verbinding te houden met de stromende, geaarde en speelse Energie die we van nature zijn. Dan zijn we weer het onbevangen kind, zoals we op Aarde horen te zijn en kunnen we altijd terug naar waar we Thuis zijn in onszelf. Dan zijn we authentiek en ontspannen, zonder stress. De mens, zoals we bedoeld zijn. Niet meer afgescheiden, maar Aangesloten.

Uit: IK BEN LICHT, het veld van universele kennis, Tuffie Vos

Praktische toepassing:
De IK BEN LICHT Reis is een jaar lang 3x per week je dag beginnen met het op een thema aanzetten van je volledige chakrasysteem, wat werkt als diepe Zelfhealing. Iedere maandagavond gaan we met een groep online en worden we steeds meer Bewust van de overgang naar de Nieuwe Tijd in onszelf en om ons heen. Van Afgescheidenheid naar Aangesloten Zijn.

Nieuw instapmoment 4 december, inschrijven nog mogelijk.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.