Zoek
Sluit dit zoekvak.

De nieuwe Tijd: een nieuwe ronde

Voor wie van tegenstrijdigheden houdt: Terwijl the Great reset onze lagere chakrarealiteit vernauwt, is the great Awakening onze hogere chakrarealiteit aan het vergroten. Voor wie niet weet wat chakra's zijn: Dat zijn de energievortexen waar ons energiesysteem uit bestaat, waardoor Bewustzijn zichzelf in een menselijk lichaam kan ervaren. Wie zich het eigen energiesysteem bewust is, beleeft nu een avontuurlijke tijd. Wat wordt er afgebroken? Wat wordt vernietigd? En wat wordt er opgebouwd? Voor wie kan zien en voelen is het helder.
Onze lagere chakrarealiteit bestaat uit:
 
1. ons lichaam, basisveiligheid en bestaansrecht
2. onze emoties, seksualiteit en creativiteit
3. het identiteit-, werk- en geldgebied
4. onze hartverbinding
 
The Great reset heeft als doel ons lichaam te verzwakken door slechte basisvoorzieningen, vergiftigd voedsel, water en lucht, ziekte en tekorten en nemen daarmee onze basisveiligheid weg en ons bestaansrecht over.
Dit verzwakt en ontkracht het eerste chakra (collectief!) in de basis.
 
Het tweede chakra is er als gezamenlijke staat helaas nog erger aan toe. Dat is een weggeduwde on hold energie in een kramp van eeuwenoud onverwerkt trauma en karma ( #metoo) waardoor we onze emoties dempen en verdoven en niet meer goed kunnen voelen. Het is zelfs heel onveilig om te voelen. Om te overleven kunnen we in deze tijd maar beter ons gevoel uitschakelen. Afleiden en verdoven. Afleiden en verdoven. We kunnen er niet genoeg van krijgen.
 
Onze seksualiteit wordt vies, oppervlakkig en onveilig gemaakt door porno en voortplanting als enige voorbeelden, want dat is wat als levenswaarden doorgegeven wordt.
Onze creativiteit is iets wat we op leren geven en wordt bewaard voor in de hobby uurtjes. Leven bestaat uit werken en geld verdienen. Daar zijn we op geprogrammeerd. Ook als dat steeds harder werken voor steeds minder geld betekent. De aanpassing vanuit ‘het is nou eenmaal zo’ verlamt ons derde chakra volkomen. Wie we zijn is dat wie we aangeleerd hebben gekregen. Ons ego is het masker van ons gewonde zelf, dat aantrilt als het getriggerd wordt. Dat is die kramp in je middenrif, tussen je ribben die je voelt als je in een conflict bent. Dan voel je wie je niet bent. Afgewezen. Niet gezien. Niet gewaardeerd.
 
Ons zelfbeeld is waar-de-loos. Van binnen voelen we ons allemaal minderwaardig. Maar dat vinden we normaal. We doen gewoon alsof het niet zo is. Dat gevoel is ondergronds en wordt verborgen onder een masker van een geïdealiseerd zelfbeeld.
Want daar gaat de schade van het vierde chakra over: dat we niet meer kunnen verbinden. Dat we ons eigenlijk allemaal eenzaam en afgescheiden voelen. Maar ook dat willen we niet weten en kunnen en willen we niet voelen.
We krijgen aangeleerd dat Liefde bij een andere persoon hoort, eentje voor de rest van je leven als hoofddoel, waarmee je ‘vergeet’ dat JIJ zelf Liefde bent. In plaats daarvan hunker je afhankelijk naar de bevestiging en liefde van een ander.
The Great Reset maakt van de mens een hond die achter zijn staart aan loopt, systematisch doodlopende wegen in laat staan en reduceert het menselijk leven tot de groundhog day van een machinaal, digitaal wezen.
 
Maar dan onze hogere chakraperceptie. In 2013, na de grote draai van de Tijd die de Maya’s beschreven, zag ik voor het eerst bij iedereen omgekeerde chakra’s naast het oude systeem staan. Toen was ik nog geconditioneerd op het afgescheiden 7 chakra systeem zoals ik dat had aangeleerd gekregen, twee jaar geleden zag ik er twaalf en dan zijn ze ook nog eens yin (v)-yang (m), dus het beeld is nu iets complexer, maar komt er simpelweg op neer, dat we ons leven gaan ervaren vanuit de hogere chakra regionen. Dat we dus een totaal andere Bewustzijnservaring gaan krijgen.
 
Chakra 7: Incarnatiefrequentie: Wie ben ik
 
Chakra 6: Plaats in de wereld en intuitie: Wat zie/hoor ik en waar hoor ik
 
Chakra 5: Zielsportaal: Hoe communiceer ik mijn waarheid
 
Chakra 4: Onze hartverbinding: Hoe verbind ik me vanuit mijn hart en ziel
 
De draai die we nu aan het maken zijn, wat al jaren geleden is begonnen en nog een paar duizend jaar doorgaat, is dat we nu gaan ervaren dat we zowel een hogere-als lagere chakrarealiteit hebben, daar waar we in de oude Tijd alleen maar bewust waren van onze lagere chakra’s: Lichaam, emoties en gedachten.
In de Nieuwe Tijd is de mens pranic, tantric, abundant & connected.
Dit betekent dat we geen voedsel nodig hebben om te leven, geen medicatie nodig hebben om gezond te zijn, dat onze seksualiteit onze pure en zuivere levenskracht is waarmee we vanuit onvoorwaardelijke liefde spelen en verbinden met anderen en dat we overvloed creëren door onze creatieve talenten aan de wereld te schenken.
Connected betekent aangesloten op alles. Op jezelf, op de natuur, op de bron, dieren, planten en andere mensen.
 
Nee, ik ben zelf zover ook nog niet, want ik ben geen uitverkorene die al klaar is met dit proces, ik ben daar waar iedereen is, in dezelfde transitie, binnen dezelfde bewustzijnsbandbreedte. Ik zie en voel alleen het geheel. Ik zie waar we heen gaan. Ik heb de omkering wel allemaal bewust in mezelf doorleefd.
Ik zie dat het heel dichtbij is en beschikbaar al en ik zie ook dat heel veel mensen nu heel hard gaan in de verschillende chakrafrequenties. Het verlichte Tijdperk is daarmee een feit. Want daar waar het vol in het Bewustzijn is, wordt het uiteindelijk volledig in de materie gemanifesteerd. Een daar waar één persoon het manifesteert, komen er meer. Iedereen maakt vroeg of laat dezelfde draai. Is het niet in dit leven, dan wel in het volgende.
 
Als je goed luistert en hoort, kijkt en ziet, kan je in de bewegende peristaltiek in al je chakra’s voelen waar we heen gaan.
Zo word je gedreven en geleid in de ompoling van de oude naar de Nieuwe Tijd.
 
Waar ben jij?
 
Meer informatie over de Nieuwe Tijd? Iedere eerste maandagavond van de maand Nieuwe Tijds college. Kijk op tuffie.tv onder aanbod.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.