Search
Close this search box.

Communicatie: De Energie van verscheuring door negeren en blokkeren

Er is een nieuwe communicatie ethiek gaande, merk ik de laatste jaren. Binnen vriendschappen gebeurt er iets, een conflict of meningsverschil en ineens zie ik dat ik geblokkeerd ben op whatsapp en ontvriend in de social media. Zonder dat er nog een woord aan gewijd wordt. Ik ervaar dat als heel pijnlijk en vind het in letterlijke zin asociaal. Wat doe je eigenlijk en waarom? Ben jij Bewust, als je iemand blokkeert en delete, zonder communicatie, als je iemand uitwist die van jou houdt, waarmee je in een relatie bent, wat je daarmee Energetisch doet? Ik denk van niet, omdat als je je dat wel Bewust zou zijn, je jezelf zou beschermen en het niet zou doen.

Energetische koorden ontstaan in alle chakra’s als er een liefdevolle relatie is. Die koorden zenden en ontvangen tegelijkertijd. Als de relatie in balans is, dan is er een evenwicht tussen wat er heen en weer wordt gezonden door beide partijen. Vaak is de relatie complementair, omdat ieder zwakke en sterke punten heeft. Een relatie creëert door het zenden en ontvangen, substantie, een realiteit. Een realiteit waarin de relatie deel van uitmaakt. Hoe langer de tijd loopt, hoe meer substantie is opgebouwd, de waarde die de relatie heeft.

Op het moment dat je besluit de relatie te willen beëindigen zijn er vele manieren om dit te doen. Zoals het vroeger vanzelfsprekend was, ging je met iemand in gesprek onder vier ogen. In zo’n gesprek vertel je wat je motivatie is en dat geeft de ander de kans om te reageren. Door dit gesprek ontstaat er een balans. Er is een status quo die duidelijk is voor beiden. Hoe pijnlijk ook voor de afgewezene, er is een helder plaatje van de situatie en wat de waarde van de relatie was mag iedereen voor zichzelf bepalen. Hetzelfde ontstaat ook met een brief. Het is wat eenzijdiger, maar iemand neemt de moeite uit te leggen wat er aan de hand is, wat er dwars zit en waarom de relatie niet meer gewenst is. Het geeft tevens waarde aan wat er was. En de lezer kan altijd besluiten een brief terug te schrijven. Dan is het ook klaar.

Energetisch, zowel psychologisch als emotioneel als fysiek, ontstaat er een conflict als iemand zomaar ineens de stekker eruit trekt, weigert te communiceren en je ontvriend en blokkeert. De persoon zegt daarmee dat wat er was geen enkele waarde (meer) heeft. Dat is een extra pijn. Het verandert de gezamenlijke realiteit die er was. Er was kennelijk niets, geen vriendschap, niet eens respect.
In feite wordt de relatie uit de gezamenlijke realiteit gewist.

Wees Bewust wat je een ander aandoet, maar vooral wat je jezelf aandoet met een scheur creëren. Een conflict uit de weg gaan is nooit een helende actie voor jezelf, ook al denk je een statement voor de ander te maken. Dit conflict is Energie die je zelf vast hebt gezet en is verscheurd, waardoor deze ergens anders in een andere vorm en hoedanigheid gewoon net zo hard weer op zal duiken.
De banden op deze manier afsnijden is Zelfverloochening naar jezelf en verraad naar de ander. Door iemand die jou lief heeft af te snijden op zo’n harde manier, ben je niet alleen hard voor de ander, wat heel pijnlijk is, maar je bent vooral hard voor jezelf en gaat nog verder af van dat wat je al uit de weg gaat. Door het conflict in jezelf niet aan te gaan. De ander wordt in feite daarmee een excuus voor jouw uit de weg gaan van wat er werkelijk in jou zelf speelt.

Door de moderne communicatiewijzen is het erg gemakkelijk geworden om mensen te deleten, te ontvrienden en te blokkeren, maar realiseer wat je doet als je dat doet met mensen die van jou houden, waarmee je energetische koorden en substantie hebt opgebouwd. Als je je eigen Energie weggooit en geen waarde geeft omdat de betekenis verdwijnt, waar was je dan al die tijd mee bezig in die relatie?
Wat deed je zelf waardoor je nu zo reageert?
Dat zijn de vragen die je in jezelf onder ogen mag zien.

Energie Bewustzijn leert ons dat je nooit de koorden van je eigen Energie kunt doorsnijden, ook al denk je dat de ander de boeman en zondebok is en de oorzaak is en de schuld van jouw boosheid of irritatie.
Pas als je kunt afsluiten, kunt communiceren dat het beëindigd is, is het beëindigd voor beide partijen. Zolang dat niet gebeurt is het gezamenlijk veld gescheurd en een scheur is trauma voor beide partijen.

Energie Bewust zal iemand zichzelf en een ander dit nooit aan doen.
Energie Bewust eren we de Energie die is uitgewisseld, danken we elkaar voor het even met elkaar lopen op elkaars pad en laten we onze wegen scheiden in Bewustzijn van en respect voor wat er was. Dat geeft zelfrespect en een rustige basis voor een nieuwe start. In een scheur verkeer je niet in een rustige basis maar handel vanuit je overleving. Waarom zou je dat willen? Hou jezelf heel en je eigen veiligheid ook, door jezelf uit te spreken.
Zo geef je jezelf waarde en laat je de ander weten waar je staat.
Doe niet mee met het moderne afkoppelen als iets je niet bevalt, maar wees Bewust van wat een scheur veroorzaakt in jezelf en in een ander.

Uit: De IK BEN LICHT Reisgids: Het eerste chakra: Dissociëren en weglopen

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.