Zoek
Sluit dit zoekvak.

Challenge Blog: De triggers bij voedselonthouding.

Als we op dieet gaan, een detox, vastenkuur volgen of stoppen met een verslaving zoals roken, alcohol of drugs, of een challenge doen zoals wij nu, kunnen we het soms behoorlijk moeilijk krijgen. Er komt van alles bovendrijven uit het weggestopte en verdoofde onderbewuste, wat ons pijnlichaam in alle hevigheid aantrilt. Soms is dat zo erg, zoals bijvoorbeeld een te grote mate van agressie, een te groot gevoel van niet in het lichaam zitten, te grote honger of hoofdpijn en onveiligheid, een te groot gevoel van sociale afgescheidenheid (er niet bij horen, buitengesloten zijn) dat het leven ineens zo onaangenaam wordt, dat je geen reden meer ziet om er mee door te gaan.

De triggers die ons pijnlichaam aantrillen als we met onthouding van voeding bezig zijn, zijn:

 
Triggers chakra 1: Koud lichaam, stijf lichaam, slechte gronding/aarding, dissociatie, van zichzelf afgescheiden gevoel, teveel in het hoofd, te snel afgeleid en behoefte aan afleiding.
 
Chakra 1, jaar 1. In het eerste jaar van ons leven verlangen we het meest naar de warme borst van mama. Niet alleen voor de melk vanwege de juiste precies op haar en de baby afgestemde nutriënten, maar ook Energetisch ontwikkelen zich liefdesstroompjes, energiestroompjes, die van haar naar de baby uitgaan, waardoor de baby leert dat het veilig is zich te verbinden.
De wijze waarop de moeder haar baby in het eerste jaar bij zich heeft, bepaalt het gevoel van bestaansrecht in de volwassene en de mate van koestering die het zichzelf kan geven.
 
Eerste chakra behoefte en healing: Wat we nodig hebben als we vanuit het eerste chakra getriggerd worden, dan hebben we baat bij alles wat je een baby zou geven. Warme melk en pap is wat een baby comfort geeft, net als een warm badje, een warm dicht ingepakt bedje, lekker onder de dekens, heel veel rust en stilte en als het even kan heel veel en heel lang de liefdevolle en veilige aanraking van iemand die je vertrouwt. Aan iemands borst liggen. Tegen iemand aan. Aangeraakt worden. Hierop gericht lichaamswerk werkt zeer helend.
 
Triggers 2e chakra: Steeds ontzettende trek in iets hebben, de verleiding bijna of helemaal niet kunnen weerstaan, te gulzig zijn of er juist helemaal een stop op zetten, omdat je ineens niet meer in contact staat met je gevoel, of je gaat juist allerlei dingen voelen die je eerst nooit kon voelen, wat zeer oncomfortabel is.
 
Chakra 2, jaar 2. In jaar 2 ontstaat de behoefte om gehoord, gezien en begrepen te worden. Dat heeft te maken met onze behoefte aan voeding en het bewust worden van onze zindelijkheidsontwikkeling. Als er niet naar jou gekeken wordt, als je te veel of te weinig eten krijgt, of je loopt uren in je vieze luier dan vormt dat niet alleen je zelfbeeld, maar bepaalt dat zelfbeeld ook je relatie met eten en seksualiteit.
 
Tweede chakra behoefte en healing: In jaar twee is het ‘zelf doen’ belangrijk. Met je knuistje je broodje pindakaas pakken, of de erwtjes van het bordje, met je vorkje leren eten, alles zelf willen doen. Wat we nodig hebben om het tweede chakra te kunnen helen, is veel voor onszelf doen. Onszelf een speelse prikkeling geven. Dansen, tantra, zingen, spelen, ed.
 
Triggers 3e chakra: Last krijgen van het moeten, het regime, het idee dat je bepaalde dingen niet meer mag. Onze wilskracht wordt uitgedaagd. Wil ik dit nog wel? Is het wel goed voor mij?
Ik bepaal zelf wel wat goed voor mij is!
 
Chakra 3, jaar 3: In jaar 3 ontwikkelen we onze autonomie. Willen we niet alleen alles zelf doen, maar ook vooral zelf bepalen wat we wel en niet willen. Dat is behoorlijk in strijd met een moeder die braaf het dr.Spock of het consultatiebureau advies opvolgt, zoals op gezette tijden een bordje leeg moeten eten of verplichte schoolmelk moeten drinken. Alles wat ooit verplicht was triggert dat wat ons nu verplicht.
 
Derde chakra behoefte en healing: Een eigen healingplan maken met wat je wel en niet wilt eten, drinken, roken etc. hoeveel en wanneer, je eigen criteria opstellen en een heel eigen visie ontwikkelen op jou en jouw gezondheid en daar voor gaan staan, doet wonderen. Ook hobby’s toevoegen zoals yoga of zwemmen, helpen enorm een fijn gevoel te krijgen.
 
Triggers 4e chakra: Gevoelens krijgen van ‘ik verdien het niet’, het niet voor elkaar krijgen om smoothies of andere gezonde dingen voor jezelf klaar te maken, toch chocola gaan eten omdat je je niet aan de uitdaging kunnen verbinden terwijl die over jou zelf gaat. Geen moeite voor jezelf doen, jezelf verwaarlozen.
 
Chakra 4, jaar 4: In ons vierde levensjaar zijn we helemaal geprepareerd voor het schoolregime, met daarin de tijden en het soort voeding wat daar op af is gestemd. We zijn daarmee volledig ontkoppeld van onze eigen behoeften en criteria en los van onze oorspronkelijke ervaring van hoogvibrationeel trillende heelheid. Eigenlijk is dit de wond van verraad. We mogen niet meer zijn wie we werkelijk zijn. Daarom houden we niet meer van ons zelf.
 
Vierde chakra behoefte en healing: De wond van het vierde chakra is het isolement, de eenzaamheid, het buitengesloten gevoel. Heling van het vierde chakra is eenvoudigweg onszelf Bewust te verbinden met ons Hoger hart, de hoogvibrationeel trillende heelheid die we van oorsprong zijn. Weer terug naar het begin. En alles wat we tegenkomen liefdevol aankijken om het steeds weer terug te buigen naar de Liefde die we oorspronkelijk zijn.
 
Dat doen we door:
 
Chakra 5: Onze waarheid te volgen, uit te spreken en voor te gaan staan.
Chakra 6: Onze positie in te nemen door puur vanuit onze intuïtie te leven.
Chakra 7: Onze zielsmissie te volgen.
 
Uit: E-book Find your own vibration Challenge, (NL: Vind je eigen vibratie, de uitdaging
 

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.