Search
Close this search box.

Challenge blog 2: De imprints van voeding en het vibrationele effect van geen of laag vibrerende voeding.

De Bewustzijnsontvouwing in de IK BEN LICHT Reis op het gebied van voeding gaat als volgt:
In fase 1 krijgt iedereen een video te zien met een interview met Florentine van Vollenhoven.
 
Hier is de korte versie: 

Zij is natuurgeneeskundige, begeleidster van vastenkuren en auteur van het boek: Verbasing over verzuring. De eerste stap die we maken is dat we leren dat gezondheid gekoppeld is aan voeding; Het principe is heel simpel: Ziekten ontstaan en gedijen goed in een verzuurde en toxische omgeving. In een basisch lichaam kan geen ziekte ontstaan of standhouden. Door ‘schoon’ te eten en je darmen schoon te houden blijf je dus gezond en vitaal en herstel je beter als je chronische aandoeningen hebt.

In fase 2 laten we de video met Yvonne van Stig zien. 

Hier de korte versie: 

 
In 2006 ontmoette ik Yvonne toen ik bijna stierf na twee operaties die ik tijdens een zware griep na dagen hoge koorts had moeten ondergaan, waarvan de laatste negen uur duurde en mislukte. Mijn immuunsysteem bezweek en ik voelde dat ik het niet ging redden. Yvonne elimineerde de producten uit mijn menu die belastend voor mijn lichaam waren zoals koffie, een dagelijks glaasje cola light, chocola, kaas, brood en nog wat dingen, zodat mijn lichaam de energie die het kost om dat te verwerken ter beschikking kreeg voor herstel en voegde ook producten toe, ontstekingsremmende groenten en kruiden- toen nog gependeld notabene, tegenwoordig zit er decennia studie en onderbouwing achter- zodat mijn lichaam extra energie ondersteuning kreeg. Ik voelde me binnen twee dagen opknappen en binnen weken was ik uit de gevarenzone.
 
Fase 2 is Food as medicine, waarin we leren onszelf te genezen met het juist gebruiken van bepaalde voedingsproducten en het weglaten van andere.
 
Fase 3 is Pranic Living. Dat betekent dat je niet hoeft te eten en ook niets nodig hebt aan medicatie. Daarvoor heb ik Brahman Menor  geïnterviewd.
Hier de korte versie: 
 
Pranic Living maakt korte metten met alle conditioneringen die we hebben op het gebied van voeding, omdat we alle voeding zelf aanmaken. Sterker nog, we ZIJN voeding. Ook hebben we een volledig zelfgenezend vermogen waar we op kunnen vertrouwen.
 
Dit is de volgorde van het Bewustzijnsproces hoe het ons het verlichte Tijdperk inbrengt. Over 2160 jaar eten we niet meer omdat het moet, maar alleen nog voor de ervaring van genot. Daarom behouden we ons spijsverteringsstelsel.
Onthechten van onze duizenden jaren opgebouwde overlevingsconditioneringen gaat niet zo maar.
 
Onderstaand schema laat zien wat er energetisch gebeurt als we onszelf voeding onthouden of als we een echt tekort eraan hebben en wat er gebeurt als je altijd laag vibrerend, bewerkt niet meer levend materiaal eet.
Wat we tegenkomen in onze Ervaringsrealiteiten op het gebied van voeding is:
 
Chakra 1, lichaam, centrum basisveiligheid en bestaansrecht
Tekort aan voedsel geeft: Onveiligheid in lichaam, doodsangst, gevoel van tekort, gevoel van niets waard zijn, gevoel van niets kunnen en mogen
Vibrationeel effect industrieel westers voedsel: Verzwakking en degeneratie van lichaamsfuncties en organen
 
Chakra 2, centrum van gevoel, creativiteit en seksualiteit
Tekort aan voedsel geeft: gebrek aan creativiteit, verschrompeld libido, ervaring van niet genoeg hebben en niet genoeg zijn
Vibrationeel effect industrieel westers voedsel: Verdoving van gevoel en lichaam, oppervlakkigheid in ervaring
 
Chakra 3, centrum van identiteit en vuurkracht, drive
Tekort aan voedsel geeft: gebrek aan focus, moeten overleven, boosheid, agressie, of wegkwijnen
Vibrationeel effect industrieel voedsel: Stil staan in actie, stilstand in ontwikkeling, minder beweging, minder behoefte aan groei, geestelijke uitputting
 
Chakra 4, centrum van liefde en vermogen tot liefhebben
Tekort aan voedsel geeft: gevoel van afgescheidenheid, disconnectie, eenzaamheid en gevoel alleen te zijn
Vibrationeel effect industrieel voedsel: Minder contact, minder verbinding, minder behoefte aan verbinding
 
Chakra 5, communicatiecentrum van de ziel
Tekort aan voedsel geeft: implosie in uiting, terugtrekken, monotoonheid
Vibrationeel effect industrieel voedsel: Vervuiling van voedsel leidt tot vervuiling in de energie en daarmee vervuiling in de expressie van. Nare taal, vloeken, shaming en blaming
 
Chakra 6, Intuïtiecentrum: horen, zien, begrijpen
Tekort aan voedsel geeft: tunnelvisie, blindheid, niet willen en kunnen zien, horen, begrijpen
Vibrationeel effect industrieel voedsel: kop in het zand steken, dogma’s aanhangen
 
Chakra 7, Bewustzijnscentrum
Tekort aan voedsel geeft: onbewustheid, gebrek aan spiritualiteit
Vibrationeel effect industrieel voedsel: Verlaagd en vernauwd Bewustzijn. groundhog day (onbewust herhalen van patronen, slave self)

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.