Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chakraontwikkeling deel 8 Wat is gevoel?

De oneven chakra’s 1, 3, 5. 7 en 9 zijn gestructureerde gedachtennetwerken. De even chakra's 2, 4, 6 en 8 zijn Eén (vibrationeel gelaagde) niet gestructureerde gevoelsstroom. Onze levensstroom.
De frequenties zijn:
Chakra 2: 285 Herz
Chakra 4: 417 Herz lager hart,
432 Herz Hoger Hart
Chakra 6: 639 Herz
Chakra 8: 825 Herz
 
Hoe hoger de Herzfrequentie, hoe ijler en meer ‘heilig’ (in het Engels is Sacred een gepaster woord dan holy) de vibratie en daarmee de Ervaring.
 
Chakra 2 heeft de laagste frequentie binnen onze levensstroom.
Dat betekent dat we de levensstroom Ervaren binnen de materie, vanuit de massa die we zijn. Dat geeft de fysieke uitdrukking van onze Levensstroom. Dat Ervaren we als een zintuigelijke Gevoelservaring, vanuit onze Creativiteit en seksualiteit.
 
Chakra 4 is de trilling van het hart en hoger hart, ofwel Liefde (dat wat ik Ben) en de heilige vorm ervan, Onvoorwaardelijke Liefde (dat wat wij Zijn).
Chakra 4 ervaart zichzelf als de Liefde die we zijn en de Liefde die we kunnen voelen voor een ander en de wereld. Dat is een zowel fysieke als buitenfysieke (een spiritueel bevredigende) Ervaring.
Dat geeft Betekenis aan onze Levensstroom.
 
Chakra 6 ervaart zichzelf vanuit een plaats in de wereld door het vermogen waarmee het gedachtennetwerk van de oneven chakra’s geprocessed kan worden. Met andere woorden: Wat we in staat zijn te zien, te horen en te begrijpen over onszelf en de buitenwereld. Chakra 6 is namelijk complementair gekoppeld aan chakra 1, wat betekent dat we de fysieke uitdrukking zijn van wat we als onze plaats in de wereld Ervaren.
Dat geeft onze Levensstroom een positie/reflectie in de wereld.
 
Chakra 8 is de Christus en Magdalenatrilling, het geïncarneerde verhoogde Bewustzijn dat we Zijn. De Creatie Stroom-en Manifestatie Kracht samen, in één lichaam: Wij, de mens.
Dat geeft onze Levensvonk.
Gevoel is daarmee een (kracht)stroom die door ons heen gaat, met verschillende frequenties in Ervaring.
 
Energie werkt zo:
Waar je je op richt, dat Ervaar je.
Waar je bij stil staat, word je je Bewust.
Waar je je op focust, dat groeit en bloeit.
Door af te stemmen op onze Hogere frequenties en de Ervarings Realiteiten die ze vertegenwoordigen, wordt ons Bewustzijn en het vermogen Bewust te zijn enorm gestretcht. Dan voelen we wie we werkelijk Zijn vanuit onze hele vibrationele spectrum, niet alleen vanuit de fysieke uitingsvorm van ons gevoel. Met vaak een conclusie of oordeel van ons ego er bovenop.
 
Bij ‘gevoel’ denken mensen meestal aan emoties zoals verdriet of vreugde, dat wat we wel of juist niet willen voelen. Niet aan dat we een manifesterende en creërende krachtstroom zijn die het Leven door zich heen laten gaan, omdat Leven op Aarde de Ervaring van Overvloed is.
In deze Tijd staan we het verst af van wat we ‘denken’ wat gevoel is. We krijgen als mensen al eeuwenlang slechte dingen aangeleerd alsof deze goed voor ons zouden zijn. En vice versa.
Een groot ‘probleem’ daarom van deze Tijd is dat we zijn gedesensitiseerd. We zijn ongevoelig gemaakt door voortdurend blootgesteld te zijn aan factoren waar ons lichaam zich voor moet verdedigen, we krijgen aangeleerd dat we ons moeten schamen voor onze menselijke behoeften en worden onderdrukt door een systeem dat gebaseerd is op angst en tekort. Vanuit angst voor tekort kunnen we onze Levensstroom alleen maar vanuit angst voor tekort Ervaren. Dan is er geen Creatie en Manifestatie mogelijk.
 
Als we hier uit willen komen, hebben we zelf de Ervaring te veranderen. Dat doen we door
1. Bewust te worden waar ons gevoel uit bestaat vanuit de gehele vibrationele gelaagdheid.
2. Een nieuwe directie te geven aan de richting van onze Levensstroom: Te gaan creëren en manifesteren. Dat doe je overigens vanuit het derde chakra, je aanjager en drijfveer.
 
Uit: IK BEN LICHT werkboek Het tweede chakra

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.