Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chakraontwikkeling deel 7

Chakra’s zijn fractaal opgebouwd. Dat klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Fractaal kan je zien als zo’n Russisch Babushka poppetje, wat je openmaakt, waar dan een kleiner precies hetzelfde poppetje in zit, wat als je dat openmaakt weer zo’n identiek poppetje in zich heeft en dat gaat dan door tot er een heel klein poppetje in zit wat uit één stuk bestaat wat niet meer te openen is. Het kernpoppetje als het ware. Wij mensen zitten energetisch anatomisch precies zo in elkaar.
Het kleinste poppetje uit één stuk is chakra 1, de Ervaringsrealiteit van WIE BEN IK. Een optelsom van jouw geboortedatum, plaats, familielijnen (lagere chakrarealiteit) en zielskarma en potentieel (hogere chakra realiteit).
 
Daaroverheen groeien als we opgroeien in 13 jaar, 13 energetische lagen verdeeld over 9 hoofdcentra, die verschillende Ervaringsrealiteiten geven -chakra’s of energiecentra geheten- die als ons Bewustzijn worden opgebouwd. Ofwel: Hoe wij onszelf en de wereld Ervaren. Het zijn realiteiten die worden ingeëtst door de Ervaringen die we meemaken in onze jeugd. Die bepalen hoe wij onszelf gaan Ervaren als volwassene.
Ons Bewustzijn bestaat uit verschillende Ervaringslagen, die zich over elkaar heen bewegen, maar omdat ze met en aan elkaar verbonden zijn en dus ook fractaal zijn, kunnen ze nooit afzonderlijk van elkaar functioneren. Dat is ook het mooie en effectieve van training in chakra’s: Op welk chakra je ook focust of op welk chakra je ook intens je aandacht op richt: Alle andere chakra’s veranderen mee en daarmee je hele Bewustzijn ook.
 
Energie Bewust Zijn maakt daarmee in feite alle therapie overbodig.
Door te kunnen scannen wat zich waar in onze Ervaringswerelden afspeelt, tracken we alles wat vast zit, on hold staat, verstopt zit, geblokkeerd is of ons tegenhoudt.
Overal waar we Bewustzijn op krijgen vanuit ons Bron Bewustzijn, omdat we trillingen ontdekken die ons niet meer dienen, ontstaat heling, liefde, vrede en zachtheid voor onszelf en de wereld. Onze gehele Ervarings Realiteit verandert daarmee. En ons potentieel komt vrij! Onze ziel krijgt daardoor steeds meer ruimte om te doen waar het voor gekomen is.
 
In het eerste jaar wordt chakra 1 aangelegd. Onze fysieke Ervaringswereld.
In het tweede jaar wordt chakra 2 aangelegd. Onze gevoelswereld.
In het derde jaar wordt chakra 3 aangelegd. Ons karakter en drive.
In het vierde jaar wordt chakra 4 aangelegd. Ons idee over Liefde.
In het vijfde jaar wordt chakra 5 aangelegd. Onze zelfexpressie en communicatie.
In het zesde jaar wordt chakra 6 aangelegd. Onze intuïtie en idee over onze plaats in de wereld.
In het zevende jaar wordt chakra 7 aangelegd. Ons idee over de betekenis van het Leven.
 
In de eerste zeven jaar van ons leven worden de eerste zeven chakra’s aangelegd, in de vijf jaar daarna, tot ons dertiende levensjaar, komen er nog vijf chakra’s tussen; Deze zorgen voor verlaagde en verhoogde trillingen in onze Ervaring.
Omdat deze trillingen Herzfrequenties zijn en muziek ook bestaat uit Herzfrequenties, kan je het ook uitleggen als: In de eerste zeven jaar van ons leven leren we de toonladder C, op de piano de enige toonladder met alleen witte toetsen, in de vijf jaar daarna leren we de mollen en de kruizen en daarmee 12 verschillende toonladders. Deze 12 verschillende toonladders zorgen voor een spectrum dat we ‘Ervaringswereld’ noemen. Al deze 12 Ervaringswerelden vormen ons Bewustzijn: Dat wat wij mensen Ervaren.
Deze verlaagde en verhoogde trillingen zorgen voor de nuance, de subtiliteit en de harmonie tussen de Ervaringswerelden. De schoonheid van het leven, de muziek die we zijn. Met deze toonladders kunnen we muziek maken, met deze kleuren kunnen we het leven mooier maken, met deze ingrediënten kunnen we koken.
Onze Ervaringswerelden zijn ying-yang, negatief-positief, zwart-wit en daarmee duaal, maar door de rijke schakering aan verlagingen en verhogingen in onze Ervaringswereld, zijn we als mensen in staat om heel gelaagd te Ervaren.
 
Het tweede chakra is dus fractaal gelaagd op het eerste chakra. Het eerste Babushka poppetje dat over het kleinste houten poppetje uit één stuk past.
In chakra één, in ons eerste fysieke levensjaar, ontstaat onze fysieke Ervarings Realiteit. Als pasgeboren baby ontdekken we dat we een fysiek wezen zijn, we hoeven alleen maar te worden bevestigd in de koestering van mama en papa’s armen.
Als we ons tweede levensjaar in gaan worden we ons steeds meer Bewust van onze sensoren. We zijn Bewust wanneer we honger hebben, een vieze luier ons dwarszit en wanneer het gezellig is of niet. We worden blootgesteld aan mensen die ons wel of niet goed aanvoelen: Zo wordt onze gevoelswereld opgebouwd, puur gebaseerd op onze fysieke behoefte.
Het is geen toeval en niet voor niets dat ons geslacht het terrein is van ons eerste chakra. We leren altijd dat seksualiteit bij het tweede chakra hoort, maar de basisveiligheid, de ‘rooting’, ligt in ons eigen lichaam.
Daarom gaat chakra 2 over de vraag: WAT HEB IK NODIG? Ons lichaam is hiervoor de indicator.
 
Uit: IK BEN LICHT werkboek

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.