Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chakraontwikkeling deel 6

Het tweede chakra Het tweede chakra is de ervaringswereld van onze emoties, onze creativiteit en onze seksualiteit. Eigenlijk is ‘emoties’ geen goed woord, omdat dat emoties meer conclusies zijn over het gevoel en het tweede chakra puur over het gevoel zelf gaat. Conclusies over het gevoel zijn het terrein van het derde chakra, de ervaringswereld van onze identiteit, ons karakter, het centrum dat ons drijft en voortbeweegt.
Chakra’s, de Energiecentra waardoor Bewustzijn zichzelf kan ervaren, zijn fractaal opgebouwd.
 
Chakra 1 is opgebouwd uit alle chakra’s 1 t/m 9 en wel op drie Bewustzijnsniveaus.
1. dicht 2. open-dicht, 3 open. We noemen die drie Bewustzijnsniveaus het 3-6-9 Bewustzijn, ofwel kindbewustzijn (alleen de ervaring, geen Bewustzijn) volwassen Bewustzijn (een conclusie over de ervaring gebaseerd op dualiteit: Ja, nee, positief, negatief, goed, slecht etc.) en het Bron-of Eenheids Bewustzijn, de dualiteit ontstijgend en beide polariteiten in zich hebbend.
Iedere ervaringswereld, bestaand uit Herzfrequenties, ervaart zichzelf dus op zichzelf maar ook in relatie tot elkaar.
 
Wat chakra 1 in zichzelf ervaart, staat niet los van wat chakra 2 op zichzelf ervaart. Of alle chakra’s daarboven. Onze perceptie, waarneming dat wat we zien en als totaal ervaren, is de som van het geheel.
Als er in chakra 1 geen basisveiligheid of bestaansrecht wordt ervaren, dan heeft dat frequentiegewijs vanuit de aanleg invloed op de functionaliteit van alle andere chakra’s. Dan zijn creativiteit, seksualiteit en gevoel vanuit de ondergrond ofwel dicht, ofwel open/dicht, ofwel open, zoals dat in chakra 1 de imprint is. (chakra 1 is de structuur, het DNA waar je uit bestaat). Evenals de identiteit, hoe je jezelf ziet ten aanzien van de buitenwereld en het vermogen tot liefhebben, zelfexpressie, intuïtie en Hoger Zelfbeleving.
 
Een chakra reageert, net als het hele energieveld (ook fractaal binnen fractaal) als een Barbapappa op alles wat wordt ervaren. Bij weerstand verkrampt de energie als een vaatdoek naar binnen, wat je letterlijk als verwrongenheid voelt in je derde chakra , je maag en pijn in je buik in het tweede chakra. Vreugde en opwinding voel je daarentegen weer als een prettig verhoogde hartslag en kloppen in je keel. Dat pulseert naar buiten. Daarom ga je juichen en gillen als die druk enorm toeneemt.
 
Fractaal betekent dat chakra 2 is opgebouwd vanuit de structuur van chakra 1, dat weer op zichzelf de structuur binnen de structuur van het geheel is. Dus jouw fysieke familielijn anatomie ontstaat vanuit jouw ziels anatomie die weer ontstaat vanuit de blauwdruk van het leven.
Deze blauwdrukstructuren, zijn netwerken die gekopieerd gekoppeld zijn aan de oneven chakra’s: 7, 5, 3, en 1, dus blauwdruk binnen blauwdruk binnen blauwdruk.
Uiteindelijk kunnen we onszelf in de fysieke vorm binnen de illusie van massa Ervaren door de gevoelsstroom, de levenspuls van expansie, contractie en stilte, dat zijn de chakra’s 2, 4, 6 en 8 samen, die door de oneven chakra’s heen lopen. Dat is dus ook weer fractaal. De informatie uit chakra 2 zit ook in chakra 4, in chakra 6 en 8 en vice versa.
 
Ervaring is de holografische weerkaatsing van gevoel (de vrouwelijke stroom en eeuwige ademhaling), BINNEN de mannelijke gedachten (de mannelijke structuur en eeuwige hartslag).
 
Uit: IK BEN LICHT werkboek

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.