Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chakra ontwikkeling deel 9 Het derde chakra, de vrije kracht van autonomie

Het derde chakra, onze solar plexus, ter hoogte van ons middenrif en dat zich verbindt met de kracht daarvan, als grote en sterke peesachtige plaat, verbonden aan de longen, begint zich te ontwikkelen rond het derde jaar. Het is de ontwikkelingsfase, waarin we na eten, drinken en affectie, bewustzijn krijgen op onze autonomie. We gaan op ontdekkingsreis, met onze handjes en voetjes, zitten overal aan, doen alles open en dicht en pluizen alles uit omdat we willen weten hoe het zit. Het is de fase van: Ik wil! En snel een beetje! Het is de ontwikkeling van een ‘Ik’ en een onderzoek wie die ‘ik’ is ten opzichte van de buitenwereld. Als we ouders hebben die streng zijn en voor politieagent spelen en regels belangrijk vinden, leren we vooral braaf zijn en ons aan de regels houden. De onderliggende imprint is dan: Ik heb alleen bestaansrecht en ben alleen lief als ik doe wat ze zeggen. Vanuit de imprint op die leeftijd ervaren wij onze identiteit later als volwassene.

Als er in de eerste twee jaar al schade is opgelopen in de chakra’s, doordat de energetische stroom is geblokkeerd door trauma en zich daarmee is vast gaan zetten in de cellen, dan krijgen we deuken in ons mooie, hele, oorspronkelijke vanzelfsprekende volledig Liefde zijnde zelf-ervaring. Door het eerste bewustzijn op ‘ik en een buitenwereld’, leren we ons ‘ik’ beschermen. Het is het begin van de ontwikkeling van ons ego, onze identiteit, de basis van ons uiteindelijke karakterstructuur dat zich door de ervaringen in de eerste zeven jaar van ons leven aan het vormen is. Het ego laat zien aan de buitenwereld dat het

Liefde is omdat de buitenwereld heeft laten zien en ervaren dat het geen Liefde is. Met andere woorden: We worden heel geboren en hebben de ervaring dat we heel zijn, tot we pijn en schade ondervinden, waarmee we ervaren dat we niet meer heel zijn. Weer heel worden, betekent bij welk trauma of welke leeftijd dan ook, dat je kunt verwerken wat je pijn heeft gedaan, dat je daar in gezien en liefdevol gedragen wordt door anderen en dat je het een plek kunt geven. Op basis daarvan kan je weer verder.

Als we onze trauma’s niet erkennen blijven we geleid worden door onbewuste impulsen om onszelf te beschermen tegen nog meer pijn. Dat worden overlevingsmechanismen: Het beleven van steeds weer hetzelfde conflict, in verschillende situaties met verschillende mensen die in iets qua associatie lijken op het oorspronkelijke trauma en de mensen die daar bij betrokken waren. Met andere woorden: We reageren dan in het nu, met andere mensen, die andere bedoelingen hebben dan die er oorspronkelijk bij betrokken waren, vanuit een pijnreflex van vroeger. Ons derde chakra, het ervaringscentrum van onze vuurkracht, de energie wie wij zijn en waar we ons energie op richten, is in de meest onbewuste ervaringsstaat een slachtoffer van de eigen gewonde egostructuur, trekt muurtjes en maskers op en laat alleen de geïdealiseerde versie van zichzelf zien, maar zichzelf niet.

In de meest Bewuste ervaringsstaat is het derde chakra een bron van Focus en gerichte focus, een voortdurende ‘Call to action’. Een heel zeker en doelgericht handelen zonder dat daar een logisch of rationeel argument aan ten grondslag ligt. Het is de ziel die de drijfveer is door te doen wat het voelt dat het moet doen, zonder dat het gewonde ego nog ruis op de lijn veroorzaakt, zichzelf tegen of klein houdt, of zichzelf binnen de matrix in het slavenzelf bezig of afgeleid houdt.

Het derde chakra is na de ontwikkeling van de eerste twee chakra’s het eerste chakra waarin we onszelf polair ervaren. Het is de aanleg van het duale Bewustzijn.
mannelijk, vrouwelijk, goed, slecht, koud en warm, ect. Zo leren we wat we wel en niet willen.

De Energie van het derde chakra is die van de yoga houding: The warrior:
Je hebt vrouwelijke warriors en mannelijke warriors. Het derde chakra is een mannelijk chakra. Omdat alles gepolariseerd is en een tegengesteld evenbeeld heeft, is het beeld van de vrouwelijke warrior, mooi om je mee te verbinden. Voel maar wat er gebeurt met je eigen energie als je je afstemt op haar focus, scherp intuïtief inzicht en natuurlijke kracht.

Uit: IK BEN LICHT Werkboek Chakra 3

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.