Search
Close this search box.

Chakra ontwikkeling deel 11: Het derde chakra (vervolg). De verlossing van het ego, de bevrijding in het Zelf

Na de drie Bewustzijnslagen te hebben benoemd waarbinnen we kunnen Ervaren in onze chakra’s, is nu het vervolg aan het gedrag van onze Energie binnen die Bewustzijnslagen. Als we kunnen waarnemen wat we doen en weten waarom we reageren in bepaalde situaties of op bepaalde personen, verandert ons leven significant.
Want:
Als we niet kunnen waarnemen wat we doen en weten waarom we reageren in bepaalde situaties of op bepaalde personen, blijven we onbewust van de schade, kwetsing, pijn die we voelen in ons pijnlichaam wanneer deze wordt aangetrild.
Als we niet Bewust zijn dat ons pijnlichaam wordt aangetrild door bepaalde personen of situaties, schieten we in de verdediging en beschermen we onszelf door naar buiten te projecteren, anderen de schuld te geven voor de situatie waarin we ons bevinden, het gevoel wat we hebben, of de onveiligheid die we ervaren. Anderen, die niets met onze oorspronkelijke pijn te maken hebben en daar ook niet schuldig aan zijn.
 
Afweermechanismen en overlevingsstrategieën zijn neurologische reflexen, die de oorspronkelijke pijn niet helen, maar ons beschermen voor nieuw gevaar.
Als we de oorspronkelijke wond niet in gaan, het trauma niet erkennen, maar ons er vanaf wenden door de buitenwereld verantwoordelijk te stellen, manifesteert deze pijn zich in iets anders. In feite een verhulde roep om aandacht vragen voor healing, want het systeem wil zich heel en in balans voelen en zal altijd blijven protesteren totdat er Bewustzijn is op de oorzaak van waar aan wordt geleden.
 
Niet verwerkt trauma leidt tot:
 
Ziekte: Het lichaam zorgt er zelf wel voor dat je het aandacht geeft door middel van pijn, (chronische) ziekte, overgewicht, kwalen en ongelukken.
Depressie en andere emotionele en psychische klachten: Het gekwetste gevoel zorgt voor andere wegen die om aandacht vragen, door afsluiten gevoelsstroom.
Verslavingen en relatieklachten: De mind koppelt hoofd en hart af en zoekt vervulling in iets of iemand buiten zichzelf
Gedragsstoornissen: Aandacht voor het Zelf wordt gevraagd door dwang en controle
Narcisme & Codependency: Disbalans tussen vrouwelijke en mannelijke polariteiten
 
Als er Bewustzijn is op dat waar innerlijk aan wordt geleden, is er geen reden meer om te lijden.
 
Healing is kunnen benoemen welke aspecten uit balans zijn en aangetrild worden in ons pijnlichaam. Door in ontspanning met de pijn te zijn, jezelf helemaal te kunnen laten gaan in huilen, boosheid of gevoelens van afwijzing, klein maken, genegeerd worden, onrechtvaardigheid of welke emotie ook die wordt getriggerd, door deze te accepteren, erin te kunnen te ademen en jezelf erin lief te hebben, wat het ook is wat boven komt, heel je alles dat wat dwars zat, vast zat, je tegenhield, klein hield, of on hold.
Oude verwondingen blijven altijd pijn doen. Rouw blijft altijd rauw, verdriet blijft verdriet, schade blijft altijd schade, schande blijft schande, schuld blijft schuld en littekens blijven littekens. Als deze geraakt worden op wat voor manier dan ook, kunnen we altijd naar de oorspronkelijke wond toe en voelen we weer wat we in oorsprong voelden. De pijn gaat niet weg. Wat wel in de plaats komt is de verbinding met de stromende Energie in ons, de levensvonk en stroom, die niet meer geblokkeerd en vast zit.
Dat geeft een gevoel van bevrijding, van bevestiging en innerlijke veiligheid. Een verankering van het Zelf, een gevoel van gecentreerdheid, geaardheid en aanwezig kunnen zijn met alles wat er is. Het ego is dan weg, het masker verdwenen. We zijn open, ontspannen en ontvankelijk. Heel, in alles wat er is.
 
Uit: IK BEN LICHT derde chakra

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.