Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chakra ontwikkeling deel 10. Het derde chakra: Ego ziet ego (korte versie)

Het fijne van Energie Bewust Zijn is dat je begrijpt waar gedragsdynamieken tussen mensen op gebaseerd zijn en je bij jezelf kan zien waarom je op bepaalde energieën op een bepaalde manier reageert. Als je Bewust bent waar Energie uit bestaat en hoe Energie zich gedraagt, is er weinig zweverigs meer aan Healing of Reading.
Waar ons Bewustzijn uit bestaat en hoe deze zich omzet in een fysieke ervaring, dus een ervaring binnen de materie, is een complex, op heilige geometrie gebaseerd systeem, waarbinnen zich een levensvonk en een levensstroom samenvoegen om samen een trilling te vormen. Hoe dat eruit ziet, laat dit plaatje goed zien. Dat zijn muzieknoten in water. Muzieknoten zijn Herzfrequenties en chakra’s en kleuren zijn dat ook. Alle Herzfrequenties hebben een eigen geluid, kleur en golfstructuur en vormen daarmee allemaal tezamen de Ervaring die Bewustzijn heeft binnen een lichaam.
Je zou Bewustzijn kunnen zien als een levensgolf die zich door een holografisch geometrisch grid weerspiegelt, ons Energetische structuur, de gedachtengrids, die binnen het NU moment worden gekoppeld aan de diepste gevoelsstromen.
Dat levert een fysieke ervaring op. Of correcter gezegd: De illusie van een fysieke ervaring.
 
We hebben drie Bewustzijnskanalen waar vanuit we kunnen Ervaren. Die we Bewust kunnen zijn. Die vormen samen onze hele Bewustzijn.

 

Kindbewustzijn, vernauwd bewustzijn, NIET Bewustzijn, 1 kanaal open, 2 dicht (3)

Volwassen Bewustzijn, duaal Bewustzijn, ACTIEF en gepolariseerd Bewustzijn, 2 kanalen open, 1 dicht (6)

Bron Bewustzijn, Energie-en EenheidsBewustzijn, ALLES IS ÉÉN Bewustzijn, 3 kanalen open (9)

 
Het kind bewustzijn (3) is een fysiek bewustzijn, dat voel je in je lichaam en met name in een verkrampte sluitspier (het dubbeltje tussen je billen), in je buik (altijd gevoelig) en je maag ( altijd onrustig of zenuwachtig), daar waar het karakter zich samenbalt en verweert.
 
Het volwassen bewustzijn (6) wil zich altijd goed voelen en zoekt daarom een balans tussen zwart en wit, maakt een afweging tussen wat het hoofd denkt en het hart voelt.
 
Het Bron Bewustzijn (9) is de Eenheid die Ervaren wordt in alles en heeft alle kanalen in zichzelf dusdanig geïntegreerd, dat ze samen zijn gesmolten. Net als de pasgeboren baby, alleen dan met woorden ter beschikking om wat het Ervaart in zichzelf ook te kunnen benoemen.
 
Het ego, een woord dat vaak gebruikt wordt als iemand aan het projecteren, niet empathisch is, of gewoon egoïstisch bezig is, is vanuit onze definitie, zoals we er vanuit Energie Bewustzijn naar kijken, het kindbewustzijn dat zichzelf vanuit het volwassen Bewustzijn probeert te beschermen tegen pijn uit het verleden. Met andere woorden, het ego reageert vanuit een gevoel van het verleden door wegstoppen, ontkenning, boos of verdrietig worden, maskering en vermijding, op iets uit het NU.
Omdat het onbewust is.
Het ego is degene die ego bij anderen ziet, omdat het kijkt vanuit de filter van het gewonde zelf. Het is het kindbewustzijn dat zichzelf en zijn eigen woundings in de buitenwereld geprojecteerd ziet en niets anders kan zien en ervaren dan dat.
Het moment dat alle drie Bewustzijnskanalen in ons openstaan en de Energie vrij kan stromen omdat we Bewustzijn hebben op alle processen in en om ons, valt ego samen met het geheel. Het geheel ziet daarom geen ego meer, want het is er gewoonweg niet. Er is alleen maar ego in ego.
 
De kunst van het Zijn gaat over Bewust Zijn. Vanuit welke Bewustzijnslaag Ervaar je? Voel je? Denk je? Reageer je? Zodra we zien en kunnen ervaren dat we uit trillende Herzfrequenties bestaan, elektromagnetische velden die zich als golven uitzetten en inkrimpen, kunnen we meteen detecteren wanneer de Energie stopt met stromen en gestagneerd of geblokkeerd raakt. Niet alleen in onszelf, maar ook bij de ander.
Het ego, het vernauwde kindbewustzijn, is de Ervaring Zelf.
Vanuit het volwassen en Bronbewustzijn zijn we in staat onze Ervaringen te processen en een plaats te geven. Iemand die bij een ander kleinheid ziet, beperktheid of gelimiteerdheid en dit interpreteert als ego van de ander, zit in zichzelf vast in het frame van het eigen ego en ziet dit terug in de ander. De enige manier om hieruit te komen is de reflectie vanuit het Bronbewustzijn. Door de reflectie ‘Ik ben Licht, ik ben Liefde’ kan het gewonde kind zich ontspannen, een nieuwe veiligheid toelaten en daarmee afstand nemen van de Ervaring, waardoor het zichzelf opnieuw herkent en erkent, met alle drie Bewustzijnskanalen open.
 
Uit: IK BEN LICHT werkboek, derde chakra (lange versie)

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.