Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bewustzijnsevolutie deel 4. Het verschil tussen tradities en rituelen.

Eén van de moeilijkste en pijnlijkste aspecten binnen het Verlichtingsproces dat we nu doormaken is de enorme spagaat waar we soms in terechtkomen. Een grote verscheurdheid tussen twee uiteinden die niet meer met elkaar te verenigen zijn. Een kramp tussen het oude en het nieuwe. Met 1 been in ‘5D’, met het andere nog in ‘3D’. Een steeds groter wordend onoverbrugbaar wordend gat tussen dat waar we nog in vastzitten en dat waar we voelen waar we naar toe gaan.
Die verscheurdheid kunnen we in onszelf voelen in aspecten in ons leven die ons niet meer dienen maar waar we nog wel in zitten, zoals werk wat we nodig hebben voor geld maar niet leuk vinden, een partner die niet meegroeit of niet wakker is, of oude dynamieken met vrienden of gewoonten waarvan we niet meer weten wat we er mee moeten. Het werkt gewoon niet meer.
 
Ook in het collectief is dit gaande. Eergisteren was dat goed zichtbaar. Een grote massa op de been om in het oranje gehuld een vrije dag te vieren die vooral bestaat uit elkaars goedkope spullen kopen, concerten en activiteiten en zo vroeg mogelijk beginnen met alcohol drinken. En oranje gebak eten. Ieder feest weer suiker en kleurstof als imprint van ‘we hebben iets te vieren’. Geef het volk brood en spelen. Op tv zie je hoe een deel van de bevolking de koninklijke familie tijdens hun activiteiten staat toe te zwaaien, zoals dat al generaties lang traditie is. Alsof er niets veranderd is in het Bewustzijn van de bevolking, alsof iedereen nog gelooft in het sprookje dat de media ons voorschotelt. De verplichte kritische noot gaat over iets in de inhoud, een georchestreerd tegengeluid.
Wat we op tv zien is voor velen de realiteit, de werkelijkheid zoals ‘wij’ die ervaren.
Dit zijn ‘wij’, dit doen ‘wij’, dit ervaren ‘wij’. ‘Wij’ als land, als mensen in ons land.
Daar ben ‘ik’ (onder)deel/daan van, dus ‘ik’ ben ook zo.
 
De oranje hype die we cultiveren als het om ‘ons land’ gaat, de uitzinnige euforie die wordt gecreëerd op koningsdag en voetbalkampioenschappen, is zowel een conditionering, cultivering als programmering.
Als je de Energie leest van deze oranje ‘bel’, dan is deze onbewust, gaat over het vieren van vrijheid (1 dag van het werk) het van daaruit leuk hebben met elkaar, verbinding voelen en een gelegenheid hebben ‘je te laten gaan’.
 
In de Nieuwe Tijd, dus daar waar we naar toe gaan, zijn we iedere dag vrij, doen we wat we leuk vinden en gebruiken we spirituele middelen om gezamenlijk iets te vieren, vanuit de verbinding die we met elkaar voelen en een gezamenlijke intentie die we met elkaar zetten. Het lijkt er misschien op, maar de Ervaring is 180 graden anders. De ene kost Energie, de andere geeft Energie.
 
Waarom ik de Ecstatic Dance Party met de Cacao Ceremonie vooraf zo magisch vond vorige week, is omdat het verschil met in een disco een chocomel drinken of drugs gebruiken op een danceparty, precies het verschil in Heiligheid en verbinding aangeeft. Door het zetten van intenties, Bewuste verbinding maken, het openen en sluiten van het veld, het contact maken en de vrijheid die je ervaart en de veiligheid die daardoor ontstaat. Het is het hele veld wat door je heen gaat, waardoor het gevoel van de ceremonie zo sensationeel sterk is. Dat is de kracht van rituelen.
Traditie is iets vieren omdat we dat altijd al zo deden, zonder erbij na te denken wat we eigenlijk vieren en waarom. Het is niet voor niets dat zwarte Piet onder vuur ligt sinds de klok is gedraaid in 2012, omdat er een grote en diepe verschuiving aan het plaatsvinden is van tradities naar rituelen: Van doen wat we altijd deden naar het leven vieren en dat met elkaar eren wat we belangrijk vinden en waar we dankbaar voor zijn. Binnen die verschuiving ervaren we wat er niet meer klopt binnen onze tradities.
 
De verlichte mens, iemand die qua Bewustzijn is aangesloten of is ingeplugd op de Nieuwe Tijd, het Verlichte Tijdperk dat vanaf 2012 voor een nieuwe 25.920 jaar is ingegaan, ziet in deze Tijd(lijn) steeds helderder de ontsluiering van het duister en wie de grote hoofdrolspelers zijn.
Behalve dat alles wat van het beeldscherm komt één groot net zo onzinnig, als weerzinwekkend en lachwekkend toneelstuk is, zijn naast het beeld dat ons gepresenteerd wordt ook heel veel mensen die beseffen wat we vieren en waarom. Wie van tradities houdt, zet ze vooral door. Iedereen heeft recht op eigen Ervaringen. Wie ontwaakt krijgt echter andere behoeften: Richt je daarom op rituelen; Vier met gelijkgestemden de Heiligheid van het leven. Verbindt, zet intenties en vier het leven en dat wat belangrijk is met elkaar. We zitten in de overgang van de lagere chakra realiteit (3Dmatrix en jezelf bevrijden uit de matrix) naar de hogere chakra realiteit (vrijheid en invulling geven aan de vrijheid die je bent). Van onbewust vieren dat we met elkaar een dagje los mogen uit de matrix-een koninkrijk- naar eren dat je zelf een koning of koningin in je hebt. Dat zouden we ècht kunnen vieren omdat dat ons allemaal gelukkig zou maken.
 
Waar ben jij en wat vier jij? Wat is voor jou belangrijk?
 
Uit: IK BEN LICHT Werkboek Chakra 3, Bewustzijnsniveau 9: Perspectief vanuit Eenheid en het systeem als geheel.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.