Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bewustzijns Evolutie, deel 1.

Wat Bewustzijn is en hoe deze zich verhoudt door de chakra’s, daar houden niet veel mensen zich mee bezig. Toch gaat er een wereld voor je open met een ingrijpend levensveranderend effect als je in de diepste betekenis van jezelf terecht komt. Wie Ben ik? Dat is de grote vraag. Als je daar het antwoord op vindt, begrijp je hoe het leven in elkaar zit en kom je thuis in jezelf. In dit E-book neem ik je mee in de Bewustzijnsontwikkeling zoals deze zich van de oude naar de Nieuwe Tijd voltrekt.

De oude tijd 25.920 jaar duisternis
De Nieuwe Tijd 25.920 jaar Licht
Kanteling: 2012
 
De oude tijd, 25.920 jaar duisternis
In de oude tijd, de cyclus van 25.920 jaar duisternis waar we net uit zijn gekomen, zijn we onszelf niet Bewust. De mensheid heeft dan een slapend Bewustzijn. Dit is het gevolg van 11 verlaagde trillingen in ons Herzfrequentieveld, een ander woord voor ons energiesysteem, opgebouwd uit chakra’s, de energiecentra.
We leven in het duistere tijdperk vanuit in een afgescheiden staat, in een lagere chakra realiteit. Dat betekent een perceptie vanuit chakra 1, 2 en 3: Lichaam, gevoel en gedachten.
We ervaren onszelf als mensen van vlees en bloed, die zichzelf voortplanten, ziek worden en sterven en meer niet.
Dit niet-bewustzijn duurt vanaf de val van Atlantis, (dat net zover voor ons als achter ons ligt), totdat Christus verschijnt +/-2000 jaar voor de grote kanteling, ongeveer 23.000 jaar.
Nog even voor de duidelijkheid: Atlantis is een tijdperk en geen locatie. Evenals Lemurië, wat het tijdperk is vóór Atlantis. Lemurie en Atlantis zijn de laatste twee tijdperken van dit nieuwe verlichte tijdperk, waarin we uiteindelijk zo hoog in trilling worden (11 verhoogde trillingen) dat we onszelf en de aarde daarmee opblazen.
Dat is het diepe karmische trauma waar we allemaal onbewust mee rondlopen waardoor we niet ons Licht durven te laten schijnen.
 
De verschijning van Christus
Na de verschijning van Christus gaat het in de laatste 2000 jaar hard met de ontwikkeling van Bewustzijn. Door het ChristusLicht dat in het menselijk Bewustzijn verschijnt komen we weer in contact met ons potentieel waardoor we allerlei uitvindingen doen die we zien als ontwikkeling en vooruitgang. In de oude tijd plaatst Bewustzijn, omdat er geen Bewustzijn is, alles buiten zichzelf. Alle uitvindingen zijn dus ook buiten ons zelf: Auto, telefoon, vliegtuig, elektriciteit, licht, computer…
Omdat we afgescheiden zijn van ons Bewustzijn (en ons oorspronkelijke 12 strengig DNA en elektromagnetische hersencapaciteit), zien we Christus, de op één na hoogste trilling in ons, zoals alles, buiten onszelf.
Het Christus Licht laat ons in feite zien wie wij zelf werkelijk zijn maar de religies doen er alles aan om de mensheid het ChristusLicht te laten vrezen.
 
De verschijning van chakra’s
In deze laatste 2000 jaar van het duistere tijdperk ontwikkelt Bewustzijn zich door het ChristusLicht, maar ook omdat de aarde zichzelf verhoogt in trilling. Het daaraan verbonden menselijk Bewustzijnsveld ascendeert daarmee automatisch ook.
Zo zijn er in deze laatste 2000 jaar spirituele stromingen die van alles ontdekken. Overal waar overlap is, dus waar mensen onafhankelijk van elkaar, vanuit andere achtergronden, leeftijden en werelddelen hetzelfde zien en naar buiten brengen, kunnen we beschouwen als ‘waarheid’ , als wat op dat moment voor iedereen klopt.
Waarheid, het domein van het zesde chakra, is overigens fluide, maar daarover later in de IK BEN LICHT Reis meer. Maar dan begrijp je, als in het Sanskriet Sahasrara de duizendvoudige blaadjes van een bloem betekenen en Ajna weten, dat ‘weten’ een duizendvoudige beweging is en in oorsprong zo ook gezien is.
In het oosten ontdekken yogi’s en monniken Energie, wat een ander soort ‘waarheid’ is dan alleen de fysieke waarheid die tot dan toe voor ‘waar’ werd aangenomen en ze drukken dit uit in chakra’s, in het Sanskriet ‘wiel’ ofwel, dat wat ons draaiende houdt.
 
In oorsprong worden er 7 chakra’s gezien en zo interpreteren ze het.
Van onder naar boven:
 
7. Sahasrara, duizendvoudig
6. Ajna, weten, 3e oog
5. Visshuda, reinheid
4. Anahata, ongebroken, ongeschonden
3. Manipura, stad van juwelen
2. Svadhisthana, zoetheid, lieflijkheid en bekoorlijkheid
1. Muladhara, wortel
 
Zoals wij in de laatste decennia de chakra’s hebben aangeleerd gekregen, hebben waargenomen en geinterpreteerd, is:
 
7. Kruin, Goddelijke verbinding
6. Voorhoofd, intuïtie
5. Keel, communicatie
4. Hart, liefde
3. Solar plexus, vuurkracht
2. Navel, gevoel
1. Wortel, lichaam
 
Uit: E-book IK BEN LICHT, kwartaal 1, Chakra 1 Bewustzijnsevolutie door de chakra’s

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.