Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afwikkeling en ontwikkeling

In deze vreemde periode van niet weten waar het naartoe zal gaan op het wereldtoneel, ervaren we tegelijkertijd het oude dat ons niet meer dient en het nieuwe dat we aan willen trekken. Er is een afwikkeling en ontwikkeling tegelijkertijd gaande in onszelf. Althans, als we Bewust zijn.

De oude Tijd, onze 3D perceptie, het vernauwde, slapende Bewustzijn, laat steeds duidelijker de illusoire contouren zien van wat we levens lang gevolgd hebben, waar we in geloofd hebben en waar we op gebouwd hebben. Die fundamenten vallen allemaal, één voor één weg.

Door de stretch die we kunnen maken nu in en met ons Bewustzijn, wordt zowel de onderkant, de diepste duisternis en liefdeloosheid, als de bovenkant, het Lichtste Licht en Liefde zichtbaar.
En dat niet alleen, ook links en rechts stretchen uit naar het uiterste uiteinde van hun spectrum. Bewustzijn is namelijk een soort bol, die vanuit alle windrichtingen in expansie gaat in de beweging van ontwaken. Dat komt omdat ons aura een bol is.

Misschien is Bewustzijn wel een ander woord voor Energiesysteem, of chakrastelsel, aangezien het de chakra’s zijn waardoor Bewustzijn zichzelf in een menselijk lichaam kan Ervaren.
Waarom Bewustzijn nu ontwaakt, is omdat ons chakrastelsel is omgekeerd tijdens de transitie. Gepolariseerd. Een aangezien Bewustzijn uit vier polen bestaat, twee eeuwige (+/-) en twee tijdige (+/- en -/+) is hoog nu laag geworden en links, rechts.

Dat is best even wennen en in deze begintijd zelfs heel verwarrend. Niet veel mensen hebben dat al door. Maar de polarisatie is wel waarneembaar. Kijk maar naar de politiek! Wat is daar gebeurd, hoe en waarom?
Wie zichzelf vroeger als links progressief zag, wordt nu als extreem rechts beschouwd. Het is niet alleen dat links rechts is geworden en vice versa, maar de tijdelijke polariteit, de wijze waarop, het werkwoord zeg maar, is ook gepolariseerd. Progressief, vooruit willend en op ontwikkeling uit zijnde is veranderd in extreem tegenhouden van de verandering! En dat heeft weer te maken dat wat we altijd als ‘best goed’ beschouwden nu ‘heel erg slecht’ blijkt te zijn. Ook hier weer niet alleen de zwaai van goed naar slecht, maar tegelijkertijd ook van best (weinig) naar heel erg (veel). In ons vierpolige

Bewustzijn spelen zich momenteel heel wat veranderingen af en dat heeft te maken met de radicale omkering die we energetisch doorleven en ervaren, al dan niet Bewust.
Als we niet Bewust zijn, leven we zonder er verder over na te denken het leven wat ons is aangeleerd. We zijn van kleins af aan getraind in met de armen over elkaar braaf te zijn, te volgen wat er gezegd wordt, ons mond te houden en ‘waarheden’ in te slikken die er van hogerhand ingegoten zijn. Er zijn niet veel mensen die beseffen dat zodra ze geboren worden, ze meteen een nummer zijn, een barcode, een nieuwe consument voor een economische industrie die maatschappij heet.

We hebben geleerd dat we lichamelijk beperkt zijn in wat we kunnen, dat ziek zijn en doodgaan normaal is. Of dat werkelijk zo is weten we niet, omdat dat wat voortdurend wordt ingeëtst als waarheid, onze realiteit is. En dit is wat we om ons heen zien en altijd hebben gezien.
Nu worden we gedwongen om op een heel andere manier te kijken naar onszelf en het leven als dat we de afgelopen honderden jaren gedaan hebben. Duizenden jaren zelfs, van duisternis en overleving. We zullen nieuwe normen krijgen en nieuwe waarden, gebaseerd op precies tegenovergestelde pijlers als dat we gewend waren.

We kunnen het maar beter weten en er op voorbereid zijn.
We ervaren daarom voorlopig nog tegelijkertijd een afwikkeling van het oude, terwijl het nieuwe zich al vol aan het ontwikkelen is. Hoe ervaar jij dat in jezelf nu?

Wat wikkelt er zich bij jou af aan wat je niet meer dient en wat voor nieuws ben jij al aan het manifesteren?

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.