Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afscheid nemen en thuiskomen

Vandaag was in onze Healing Vessel het onderwerp ‘ontspannen en genieten’. Hoewel dat iets is wat iedereen graag doet zou je denken, bleek iedereen met enorme donkere tegenzin aan deze dag te zijn begonnen. Niemand had zin. Achteraf vrij logisch als ik nu zie welke negatieve krachtvelden hun best deden om ons uit hun veld te slaan. Misschien moet ik dat even uitleggen.

Negatieve krachtvelden zijn energievelden die clusteren, op het moment dat de haat wordt verklaard aan iets of iemand.
In mijn boek leg ik dat heel uitgebreid uit in een heel hoofdstuk, maar kort gezegd volgt de anatomie van energie het zelfde principe als die van heel veel zandkorrels maken een woestijn, heel veel druppels maken een oceaan en heel veel gelijkgestemde energie zorgt voor een wind, een enorme duw. Door positieve krachtvelden gaan ineens deuren open en zit de wind mee, negatieve krachtvelden zorgen voor turbulentie, tegenslag en sabotage, wind tegen.

Omdat we geen afscheid hadden kunnen nemen van onze lieve medereizigster, hielden we een ceremonie voor haar waar we haar in Liefde eerden. We konden voelen waar ze nog in vast zat en wat ze van ons nodig had en we konden haar daarna naar het Licht brengen. Ze was heel aanwezig, in delen, een aantal zielsdelen waren al uitgelogd om een ander pad op te gaan en bezig richting te kiezen. Maar er waren ook delen die nog vast zaten in pijn en kramp. Grote dankbaarheid en ‘glow’ voelbaar bij onze engelsister en in onszelf ook na afloop.
We hebben iets in het water gegooid, wat symbool staat voor het Aardse aan de zielsstroom meegeven en allemaal iets gezegd met de uitnodiging: Ga maar naar het Licht. We hebben een prachtig koor gevormd, we werden geraakt door de harmonieën die er ontstonden.

Toen we weer binnen waren was de energie veranderd en alles weer neutraal. Met afscheid nemen is er afsluiting gekomen aan een intens proces, waardoor wij weer verder kunnen met onze Reis. Het voelt voor mij als opnieuw beginnen. We hebben nu een andere ruimte, met een kleinere groep. Gekgenoeg voelt het daarmee alsof de vorm zichzelf nu heeft gevonden, noodgedwongen door de omstandigheden. Vanuit het vrouwelijke principe, het ontvangende, niet wetende, ongerichte en zorgende voelen we vanuit Eenheidsbewustzijn als vanzelf aan wat er nodig is en voor wie.

Delen is helen en in een kleine groep kan je veel van jezelf kwijt. Het is spannend om jezelf zo open en bloot te geven, maar in een groep waarin dat zo veilig in Liefde wordt ontvangen voelt dat heel helend. Voor we aan de ceremonie begonnen hadden we lange tijd besteed aan ‘sharing’.
We besloten een opstelling te doen omdat iemand twee jaar tussen haar tweede en vierde jaar niet thuis had gewoond maar bij haar oom en tante. Ze vroeg zich af wat het familiegeheim was dat zich in die tijd had afgespeeld en of daar seksueel misbruik bij te pas was gekomen. Het was prachtig om te zien hoe iedereen de energie van papa, mama, oom, tante en representant vertegenwoordigde en hoe er zo uitkwam, in hele subtiele lagen, dat er geen seksueel misbruik aan de hand was geweest en wat dan precies wel. Het ging steeds verder en dieper en ontrafelde zich als een puzzel die werd opgelost. Het was zo makkelijk om in te tappen op dat veld, die tijd en te voelen wat de emoties en de beweegreden waren van de desbetreffende personen en hoe logisch en menselijk de situatie ermee werd. En wat helend was dat voor de vraagstelster.

Healing en Reading in al hun vormen zijn voor mij nog steeds magie. Het onderwerp was ontspannen en genieten en uiteindelijk is dat wat het enorm was voor ons allemaal, maar het was niet zoals we het hadden voorgesteld, alhoewel het laatste onderwerp wel over seksualiteit ging, omdat we het tweede chakra zijn ingegaan. Hoe maak je je Heilige seksualiteit wakker? Volgende keer weer verder.

Laat je mening achter!

Volg Tuffie.TV

TUFFIE’S INSPIRATIEMAIL ONTVANGEN?

Ontvang wekelijks een mail met inspiratie uit de Nieuwe Tijd en reflectie vanuit Energie en Bewustzijn en profiteer van het gratis bekijken van de video’s uit de Premium Content.